A Lepotica Szilva Pálinka a mi brandünk

2015. 10. 26., hétfő

Kötetlen beszélgetésre, valamint kolbásztálas vacsorára várta a minap Békéscsaba városatyáit az Árpád és Vadász Pálinkákat gyártó békéscsabai Kisrét Manufaktúra Kft. vezetősége. Az Árpád Pálinkatanyán többek között terítékre került a 2015. évi Pálinka Országkóstoló díjnyertes üdvöskéje, a Lepotica Szilva Pálinka is.

A gyümölcsérést követően májustól-decemberig zajlik a mindenkori pálinkafőzés, majd néhány hónapig pihennek a főzetek, hogy tavasszal nekifeszülhessenek a versenyeknek.

Az országos megmérettetés

immár két éve a Földművelésügyi Minisztérium oltalma alá tartozik, az utóbbin, júniusban az Árpád és Vadász Pálinkákat gyártó békéscsabai Kisrét Manufaktúra Kft. számtalan díjat besöpört.

Ifj. Nagy Árpád, árpád pálinka, ifj. nagy árpád, Békéscsaba, 20151021
Ifj. Nagy Árpád (galéria)

Többek között ők kapták a Magyarország legeredményesebb pálinkafőzdéje 2015-ben titulust, azonfelül három champion-díjjal, hét aranyéremmel, hét ezüstéremmel és hat bronzéremmel érkeztek haza.

A kolbászfeszkóra hangolódva,

kissé leporolva a nyári emlékeket, a közelmúltban egy kötetlen beszélgetésre, valamint kolbásztálas vacsorára várta Békéscsaba városatyáit a manufaktúra csapata. A protokolláris etap előtt ifj. Nagy Árpád tulajdonos-főzőmestert faggattam.

Minek tudható be ez a számos díj?
Talán leginkább a többfrontos innovációnak: Mónika nővéremmel együtt vezetjük a folyamatosan fejlődő cégünket, ráadásul mi vagyunk az országos mezőny egyik legfiatalabb pálinkafőzői. (Id. Nagy Árpád negyven esztendeje kezdett el foglalkozni a pálinkafőzéssel, melynek a vezetői stafétáját gyermekei 2000-ben örökölték meg.)

Nagy Árpád és Nagy Árpád, Nagy Árpád, árpád pálinka, Békéscsaba, 20151021
Nagy Árpád és Nagy Árpád (galéria)

A hét aranyon kívül három champion-díjat is nyertek, melyek ezek a termékek?
Prémium Lepotica Szilva Pálinka, a Prémium Irsai Olivér Szőlő Pálinka és a dupla sorozatból a Dupla Ágyas Lepotica Szilva Pálinka.

A lepotica eléggé szlávos eredetű szó.
Egyértelmű, hiszen az egy szerb szilvafajta, amelyet Čačak városában nemesítettek ki, ezért hívják Cacanska Lepoticának – jelentése: gyönyörűség. Augusztus első hetében érik, viszonylag nagy, 35-40 grammos, szép illatú, varázslatos jegyű, kék hamvas szilva.

Kapcsolatban vannak a településsel?
Nem.

Fel kellene vetni a polgármester úrnál, hogy legyen Čačak is a testvérvárosunk.
Igaz, hogy szerb nemesítésről van szó, de a magyarországi törzskönyv már közel két évtizede megszületett. Édesapám 13 évvel ezelőtt ültette az első gyümölcsfákata a Pálinkatany környékén, és a néhány kilométerre lévő szülőtanyája melletti szilváskertben. Tulajdonképpen ez a mi brand-pálinkánk.

Szarvas Péter (b), ifj. Nagy Árpád és Nagy-Wolf Tünde, Szarvas Péter, ifj. nagy árpád, nagy-wolf tünde, Békéscsaba, 20151021
Szarvas Péter, Békéscsaba első embere, ifj. Nagy Árpád és felesége, Nagy-Wolf Tünde

Forrás: www.hir6.hu


Kapcsolat

Kontur Bt. / Pálinka divízió
Székhely:   1164 Bp. Simongát u. 43.Telephely - felszámolás alatt: 1164 Bp. Vidámvásár u. 143.
Szabó Ferenc Ignác / ügyvezető
(Magyar László / alapító tulajdonos
Email: info@palinkafozes.com
Impresszum