Felhívás szakmai szervezetek részére a köztestületté alakuló Pálinka Nemzeti Tanács alakuló ülésére

2016. 03. 05., szombat
A pálinkáról, a törkölypálinkáról és a Pálinka Nemzeti Tanácsról szóló 2008. évi LXXIII. törvény 2015. december 27-én hatályba lépett módosítása alapján a Pálinka Nemzeti Tanács köztestületté alakul.
A jogszabályi rendelkezés értelmében a köztestület alakuló ülését 2016. április 10-éig kell megtartani. Az új Pálinka Nemzeti Tanács alakuló üléséig a jelenlegi Tanács átmeneti testületként működik, előkészíti és összehívja az alakuló ülést.
 
Az átmeneti testület a Pálinka Nemzeti Tanács alakuló ülésére a jelenlegi tagjain kívül meghívja azokat a szakmai szervezeteket, amelyek 2015. május 31-ig legalább öt lezárt gazdasági évvel és benyújtott beszámolóval rendelkeznek és a bíróság nyilvántartásában szerepelnek, továbbá ebben az időszakban évente legalább tíz szeszfőzde adóraktár engedéllyel rendelkező tagjuk is van és mindezt igazolják az átmeneti testületnek.
 
Kérjük, hogy a törvényi előírásoknak megfelelő szakmai szervezetek 2016. március 18-ig a Pálinka Nemzeti Tanács hivatalos e-mail címén (pnt@fm.gov.hu) jelentkezzenek, valamint az adatok ellenőrzése céljából szíveskedjenek az igazoló dokumentumokat elektronikusan és a Pálinka Nemzeti Tanács – 1055, Budapest Kossuth Lajos tér 11. posta címre hiteles formátumban, papír alapon eljuttatni.
 
(Földművelésügyi Minisztérium Sajtóirodája)
Forrás: www.kormany.hu

Kapcsolat

Kontur Bt. / Pálinka divízió
Székhely:   1164 Bp. Simongát u. 43.Telephely - felszámolás alatt: 1164 Bp. Vidámvásár u. 143.
Szabó Ferenc Ignác / ügyvezető
(Magyar László / alapító tulajdonos
Email: info@palinkafozes.com
Impresszum