Magyar pálinkákat kóstolhattak az üzletemberek New Yorkban.

2016. 04. 13., szerda

Ízletes magyar étkeket és zamatos magyar borokat és pálinkákat kóstolhattak az üzletemberek New Yorkban egy kedden tartott magyar termékbemutatón, az érdeklődőket Fazekas Sándor, a földművelésügyi tárca vezetője és magyar gazdák egy csoportja látta vendégül.

Fazekas Sándor Washington után tett villámlátogatást New Yorkban. A termékbemutató előtt és után tárgyalásokat folytatott üzletemberekkel, valamint George Patakival, New York állam magyar családi gyökerű volt kormányzójával.

Az MTI-t tájékoztatva Fazekas Sándor hangsúlyozta, hogy tárgyalásainak mindkét helyszínén a magyar minőségi élelmiszerek megismertetése, majd amerikai piacra történő bevezetése volt a cél. Ennek érdekében a miniszter megbeszélést folytatott George Gellert üzletemberrel, az Egyesült Államokban jól ismert Atalanta cég elnök-vezérigazgatójával. Az élelmiszerkereskedelemmel foglalkozó globális vállalat vezetője élénk érdeklődést tanúsított a minőségi – szakzsargonban: prémium – magyar élelmiszerek importja iránt. Fazekas Sándor az MTI kérdésére elmondta, hogy egyrészt tájékoztatta az üzletembert a magyar élelmiszergazdaság helyzetéről, másrészt pedig felvázolta a konkrét javaslatokat az importra. Így például felhívta a figyelmet a mangalica és a szürkemarha húsából feldolgozott portékákra, a különféle biotermékekre, a hungarikumokra.

A termékbemutatóval egybekötött fogadáson a helyi magyar közösség tagjai mellett megjelentek az Amerikai Magyar Üzleti Tanács képviselői és üzletemberek is. A termékbemutatón tóalmási felvágottak, húsok, tokaji borok, pálinkák és különleges magyar édességek illatoztak és kínálták magukat.

A George Pataki volt kormányzóval tartott megbeszélésein – mint a miniszter elmondta – szintén a magyar élelmiszergazdaság helyzetéről és a magyar export kilátásairól volt szó. Egyetértettek abban, hogy az amerikai piacon van helyük a minőségi magyar portékáknak, s mindketten hangsúlyozták az élelmiszerbiztonság fontosságát, vagyis azt, hogy az élelmiszer előállításának valamennyi fázisa követhető, ellenőrizhető legyen.

Fazekas Sándor az MTI-nek nyilatkozva kiemelte a márkaépítés fontosságát is.

Forrás: www.magyaridok.hu


Kapcsolat

Kontur Bt. / Pálinka divízió
Székhely:   1164 Bp. Simongát u. 43.Telephely - felszámolás alatt: 1164 Bp. Vidámvásár u. 143.
Szabó Ferenc Ignác / ügyvezető
(Magyar László / alapító tulajdonos
Email: info@palinkafozes.com
Impresszum