Erős kezdés a XII. Bor- és Pálinkafesztiválon

2016. 08. 19., péntek

Fergeteges koncertekkel vette kezdetét az augusztus huszadikai ünnepségsorozat Hódmezővásárhelyen.

Az ünnepélyes megnyitó után az élő zene vette át a terepet Hódmezővásárhelyen, a Kossuth téren és a sétáló utcán.

A koncertek sorozatát a Unique kezdte, akik a magyar könnyűzenei élet megkerülhetetlen, egyik legegyedibb hangzásvilággal bíró – immár több, mint 15 éve létező – popzenei formációja, számos zenei elismerés tulajdonosa.

Őket a Kelemen Kabátban nevű formáció követte a Borfesztivál színpadon. A zenekar 2011-ben debütált a Nyári Dallam című eurodance dalukkal. A zenekar mára hazánk egyik meghatározó pop zenekarává nőtte ki magát.

Eddig nagyon tetszik ez a fesztivál. Csütörtökön a Kelemen Kabátbanra jöttünk, mert nagyon szeretjük. Nagyon tetszett a koncert, és örültünk, hogy a kedvenc dalunk, a Nyári gyerekek is elhangzott. Gyerekkorunk óta itt vagyunk az ilyen jellegű programokon, és idén is itt leszünk minden nap.” – mondta el Tündi és Vivien, a fesztivál látogatói.

Az est egyik fő attrakciója a Kozmix volt. A zenekar 1995-ben alakult és azóta 9 önálló nagylemezt jelentetett meg, amelyet több, mint 2OO ezer példányban vásárolták meg a rajongók és szimpatizánsok.

A Kozmix hatalmas hangulatot teremtett, ameddig a szem ellátott, mindenhol rajongókkal teli sorokat lehetett látni. A közönségnek volt ideje ráhangolódni a koncertre, ugyanis hangtechnikai okok miatt csúszás volt a programban, közel egy órát kellett várni Laláékra. A nagykoncerten felhangzottak tipikus, nagyon erős Kozmix dalok, voltak romantikus szerzemények, és feldolgozás dalok is.

Nagyjából 15-16 éve koncerteztünk utoljára Vásárhelyen. Akkor a strandon, a hideg vizes medence adta a helyszínt. Azóta csak fellépni voltunk, többnyire jótékonysági rendezvényeken. Nagyon izgultam ma este, pedig számtalan koncert van mögöttünk, de valamiért a hazai pálya nekem ezerszeresnek tűnik. Egy ilyen környezetben az ember sokkal inkább szeretne teljesíteni, és nem szégyent hozni a földieire. Az szemmel látható és füllel hallható volt, hogy nagyon vártak bennünket, és nekem a színpadról úgy tűnt, hogy sikerült inkább többé, mint kevésbé a feladatot teljesíteni, és megörvendeztetni a közönséget.” – nyilatkozta Lányi Lala, a zenekar énekese.

Az est zárásaként Byealex és zenekara lépett a színpadra, ami méltó levezetése volt a csütörtök estének. Az előadó Kedvesem című dalával robbant be a köztudatba és azóta is több országosan ismert dalt írt (Hé Budapest, Fekete, Az én rózsám). A közönség pedig kórusban énekelte a jól ismert slágereket.

Anna, és Roberta barátnők, akiket a Byealex érdekelt a legjobban. Azon kevesek közé tartoznak, akiket nem csak a zenekar érdekelt, hanem a közreműködők is, és beszélgettek is a roadokkal is, akik nélkül nincs koncert. Roberta még Byealex kalapját is felpróbálhatta egy fénykép erejéig.

Összegzésül, az első este fergeteges hangulatot hozott, ha a többi nap is ilyen lesz, senki sem panaszkodhat majd.

Szerző: Sz.Viktor

Forrás: www.promenad.hu


Kapcsolat

Kontur Bt. / Pálinka divízió
Székhely:   1164 Bp. Simongát u. 43.Telephely - felszámolás alatt: 1164 Bp. Vidámvásár u. 143.
Szabó Ferenc Ignác / ügyvezető
(Magyar László / alapító tulajdonos
Email: info@palinkafozes.com
Impresszum