Háromszáz féle pálinka egy helyen

2016. 09. 09., péntek

A népzene és a néptánc kerül a középpontba a szeptember 16. és 18. között tartandó Magyar Hagyományok Fesztiválján a győri Dunakapu téren, a rendezvénnyel egy időben tartják a kilencedik Pálinkafesztivált, amelyen mintegy háromszáz féle nedűt lehet megkóstolni - közölte a szervező Győri Művészeti és Fesztiválközpont igazgatója.

Serfőzőné Tóth Andrea a programokat részletezve elmondta, hogy a hagyományok fesztiválja pénteken délután felvonulással indul: a Magyar Dudazenekar a Megyeházától a Baross úton keresztül vonul a Dunakapu térre, ahol koncertet adnak és táncházat rendeznek. A Magyar Dudazenekar 1989-ben alakult meg, azóta idehaza és külföldön is rendszeresen fellépnek.
 
Az este nyolc órai megnyitót követően Rendhagyó Prímástalálkozó lesz, amelyen a magyar zenei élet kimagasló egyéniségei - Korpás Éva, Tintér Gabriella, Balogh Kálmán, Both Miklós, Doór Róbert, Dresch Mihály, Lakatos Róbert, Mester László, Pál István Szalonna és Vizeli Balázs - muzsikálnak együtt. Különböző zenei műfajokat képviselnek, közös zenei anyanyelvük azonban a magyar népzene. 
 
Aznap este a győri kulturális élet egyik meghatározó népzenei együttese, a Cserefa zenekar moldvai zenéket ad elő és táncházat tart a Köcsögök és Dudák táncegyüttessel.
 
Szombaton délelőtt néptáncfelvonulást tartanak, a menetben a Szanyi és a Szili Néptáncegyüttesek gyermekcsoportjai vonulnak a Megyeházától a Dunakapu térre, ahol győri, környékbeli és rábaközi néptáncsoportok lépnek fel. Az estét Herczku Ági és a Banda, valamint a Margaret Island zenekar koncertjei zárják.
 
Vasárnap délelőtt a legkisebbeké lesz a főszerep: Gulyás László vándorgarabonciás mesél nekik. Délután a 2013-ban alakult, fővárosi Tázló együttes mutatja be a moldvai csángó népzene változatos világát. Őket követi Pálházi Bence Bandájának koncertje, a vasárnap estét Szabó Balázs és Bandája zárja. 
 
A Pálinkafesztiválon mintegy háromszáz féle pálinkát lehet majd kóstolni, amelyek közvetlenül a pálinkát előállító manufaktúrákból, illetve cégektől érkeznek. A kiállítói házakban pálinkafőző-mesterekkel és szakértőkkel is alkalom nyílik majd a beszélgetésre.
 
A három nap alatt a Dunakapu téren folyamatosan lesz kézműves és népi játszóház, de kézműves bemutatókat is rendeznek, amelyeket az ország különböző pontjairól érkező mesterek mutatnak be.
 
Forrás: www.turizmusonline.hu

Kapcsolat

Kontur Bt. / Pálinka divízió
Székhely:   1164 Bp. Simongát u. 43.Telephely: 1164 Bp. Vidámvásár u. 143.
(+36 30) 932-9396 Szabó Ferenc Ignác / ügyvezető
(+36 70) 946-9600 Szabó Ferenc / telephelyvezető
(+36 30) 522-1099 Magyar László / alapító tulajdonos
Email: info@palinkafozes.com
Impresszum