Taroltak a somogyi párlatok

2016. 11. 15., kedd

Somogyi siker született a Kárpát-medencei Pálinka- és Párlatversenyen. A keceli megmérettetésen a Gyenesei Pálinkárium minden párlatát díjazták, így 8 arany-, 5 ezüst- és 1 bronz éremmel, valamint a legjobbnak adható elismeréssel, a „Fortissimus Spiritussal" tértek haza. A készítő Gyenesei István vallja: a tudás és a szakértelem mellett a lelket is a palackba kell zárni.

Gyenesei István:
- Megillatolom ezt a gönci kajszi pálinkát, aminek a termőhelye Hács volt, s ez az egyik új büszkeségünk, hiszen most ezen a Kárpát-medencei versenyen a maximális 20 pontot kapta.

Taroltak a Gyenesei Pálinkárium párlatai a Kárpát-medencei Pálinka -és Párlatversenyen, ahol 234 terméket kóstoltak az ítészek. A gönci kajszibarack mellett a Csurgó környéki madárberkenyénkét is maximális pontszámmal jutalmazta a szakmai zsűri. De mindegyik Gyenesei-pálinkát elismerték a rangos megmérettetésen.

Gyenesei István:
- Bíztam benne, hogy a zsűri, a nemzetközi zsűri is hasonlóképpen fogja értékelni, de hogy a 14 párlatból, pálinkából, amit beneveztünk, abból 8 aranyérem, 5 ezüst és 1 bronzérem szülessen, ezt én magam sem gondoltam.

Ezzel az eredménnyel pedig a kaposvári pálinkakészítők elsőként nyerték el a Kárpát-medence legjobbjának adható elismerést, a „Fortissimus Spiritus" fődíjat. Gyenesei István szerint a sikerhez a tapasztalat,a tudás és a szakmai alázat mellett kell még valami megfoghatatlan plusz.

Gyenesei István:
A tapasztalat, a tudás, a kellő szakmai alázat mellett valami pluszra még szükség van. Ezt a pluszt valaki úgy fogalmazza, hogy a szerencse. Vannak, akik - és én ezek közé tartozom - egy kicsit spirituálisabban közelítem meg. Jó barátság Szent Miklóssal, a pálinkakészítők védőszentjével, merthogy kell az áldás erre a munkára.

A kaposvári pálinkakészítő vallja, hogy a tudás mellett a lelket is palackba kell zárni, ezt a hitvallás pedig a címkén is megjelenik. Gyenesei István és Kaszás Hajnalka mellett a zamárdi Zimek kereskedelmi 1 arany, 4 ezüst és 3 bronzérmet hozott el. A kaposvári Kreka Ferenc és Kovács Zoltán páros pedig 3 bronz érem minősítéssel térhetett haza.

Forrás: www.somogytv.hu


Kapcsolat

Kontur Bt. / Pálinka divízió
Székhely:   1164 Bp. Simongát u. 43.Telephely - felszámolás alatt: 1164 Bp. Vidámvásár u. 143.
Szabó Ferenc Ignác / ügyvezető
(Magyar László / alapító tulajdonos
Email: info@palinkafozes.com
Impresszum