Kiváló borok és pálinkák a polcokon

2017. 05. 10., szerda
A középkategória feletti szintre pozícionálja magát az a kaposvári bor- és pálinkakereskedés, amely a hétvégén nyitotta meg kapuit az érdeklődők előtt. A cél, hogy csak igényes és hibátlan termékek legyenek az üzlet polcain, hiszen csak így lehet nemzetközi szinten is népszerűsíteni a magyar borokat és pálinkákat.
 

A kulturált bor- és pálinkafogyasztás szerves része a magyar gasztronómiának és ezért nagyon fontos, hogy a hazai fogyasztók is hozzájussanak a legigényesebb italokhoz. Az új kaposvári bor- és pálinkaüzlet csak kifogástalan minőségű termékeket forgalmaz. Ezért is valósítottak meg egy több lépcsős kiválasztási és tesztelési folyamatot.

Simonyi Gábor - tulajdonos, GáBor és Pálinkaház
„Fontosnak tartottuk azt, hogy személyesen megismerjük a pincét. Mindenképpen az ízeket magasra tettük úgymond, mert vittem az idézőjelben hátamon magammal a borászokat és a pálinkaszakértőket, tehát a Somogyi Mustrának a tagjait és úgy válogattuk ki ezeket a termékeket, hogy ne csalódjon egyik termékünkben se a kedves vásárló."

Az ünnepélyes megnyitón Borhi Zsombor alpolgármester arról beszélt: a közízlés formálása egy lassú, de mindenképp szükséges folyamat.

Borhi Zsombor - alpolgármester, Kaposvár MJV:
„Úgy gondolom, hogy az a jövő, hogy a lehető legtöbb ember minőségi italok és ételek irányába forduljon. Ez egy trend is hálistennek, reméljük, hogy ez a későbbiekben tovább is fog erősödni."

Első körben 13 pálinkakészítőt és 13 borászatot választott ki a szakmai zsűri. Az ország legismertebb főzői éppúgy helyet kaptak a polcokon, mint a nagy hagyománnyal bíró borvidékek. Tokaj, Villányi és Eger mellett természetesen Somogy legkiválóbb nedűit is meg lehet kóstolni.

Podmaniczky János - borász, Podmaniczky Szőlőbirtok és Pincészet
„Sok kaposvári borbarát és vásárlónk látogat bennünket és számukra szeretnénk kényelmesebbé tenni a vásárlást a jövőben. Nem kell Kőröshegyig, vagy Balatonföldvárig autózni, hogyha egy palack rajnai rizlinget szeretnének kóstolni, hanem magában a borházban ezeket a borválasztékokat, borfajtákat meg tudják vásárolni."

A szakmai irányításért is felelős csapat nem titkolt szándéka az is, hogy teret biztosítsanak az ifjú tehetséges borászoknak és a feltörekvő pálinkakészítőknek.

Kreka Ferenc - elnök, Somogyi Bor- és Pálinkamustra Egyesület
„Itt, ebben az üzletben meg lehet találni azokat a borászokat is, akik most vannak indulóban és szépen felfelé törekednek, és igenis oda lehet tenni az őáltaluk előállított terméket a nagy nevek mellé."

Az üzlet a jövőben bor- és pálinkakóstolók is szervez majd, ezzel is népszerűsítve a kulturált alkoholfogyasztást.

Forrás: www.somogytv.hu

 


Kapcsolat

Kontur Bt. / Pálinka divízió
Székhely:   1164 Bp. Simongát u. 43.Telephely - felszámolás alatt: 1164 Bp. Vidámvásár u. 143.
Szabó Ferenc Ignác / ügyvezető
(Magyar László / alapító tulajdonos
Email: info@palinkafozes.com
Impresszum