Pálinkakiválóságok Könyve a 78. Országos Mezőgazdasági és Élelmiszeripari Kiállítás és Vásáron

2017. 09. 26., kedd

Fazekas Sándor földművelésügyi miniszter, valamint Gál Péter eredetvédelemért felelős helyettes államtitkár mutatta be az agrártárca Pálinkakiválóságok Könyvét a OMÉK keretében megrendezett 15 éves a pálinka eredetvédelme című konferencia keretében.

A könyv bemutatóján Kielmayer Kristian a Pálinkakiválóság Program szakmai elnöke kifejtette, hogy ezúttal nem csak a termékekkel, hanem a technológia alapjaival is megismerkedhetnek az olvasók. Idén összesen 382 tétel érkezett a közös megmérettetésre 34 pálinkaháztól, melyből 115 tétel a Pálikakiválóság és 46 tétel TOP Pálinkakiválóság címet érdemeltek ki.

 

Az agrártárca helyettes államtitkára az eseményen tartott előadásában a földrajzi árujelzők fontosságát hangsúlyozta. Beszámolójában az államtitkár kitért arra is, hogy az Eredetvédelmi Program keretében nem csak a mezőgazdasági termékek és élelmiszerek, valamint a bor termékpályán gyarapodik az oltalom alatt álló termékek száma, hanem a pálinkák esetében is folyamatosan bővül Magyarország pálinkatérképe (Nagykunsági Birspálinka, Nagykunsági Szilvapálinka, Vasi Vadkörte és Nagykörűi Cseresznyepálinka).

 

A konferencia résztvevői nem csak a pálinka múltjával, jelenével ismerkedhettek meg bővebben, hanem a felsőoktatásban egyedülálló pálinkamester képzések tematikájából is ízelítőt kaphattak. A konferencián a terület olyan elismert szakemberei adtak elő, mint. Balázs Géza az ELTE tanszékvezetője, Szilágyi László a Várda-Drink volt elnök vezérigazgatója, valamint az oltalmat élvező pálinkák előállítói: Czakó Mónika Bestillo Pálinkaház(Gönci Barackpálinka), ifj. Szicsek János, Szicsek Pálinkafőzde (Nagykunsági Birspálinka és Nagykunsági Szilvapálinka) és Birkás István, Birkás Pálinka (Vasi Vadkörte pálinka).

(FM Sajtóiroda)

Forrás: www.kormany.hu

 


Jooble

Exkluzív üvegtermékek

 

 

Elektromos fűtőpatronok

 

 

Kapcsolat

Kontur Bt. / Pálinka divízió
Székhely:   1164 Bp. Simongát u. 43.Telephely: 1164 Bp. Vidámvásár u. 143.
Tel: (+36 30) 522-1099 / (+36 30) 932-9396
Email: info@palinkafozes.com
Impresszum