A disznótoros szezon kezdetét Tiszafüreden pálinkamustrával színesítették

2017. 11. 27., hétfő

Aki szereti a jó ízeket, a hagyományos magyar ételeket, annak jó programokat, tartalmas időtöltést kínál a most kezdődő disznótoros szezon – üdvözölte az I. Tisza-tavi disznótoros és pálinkamustra résztvevőit és vendégeit a földművelésügyi miniszter.

Fazekas Sándor az első böllérfesztiválra érkezett Tiszafüredre, ahol immáron mind a négy évszakban színvonalas programokat kínálnak a helyiek, a környék és a távolabban élők örömére. A disznótor nem csak munkát jelent, már régen is a családi és a baráti összejövetelek egyik összetartó ereje volt, mint ahogyan az ma is – fogalmazott a miniszter.

Az ilyenkor hagyományosan készített ételek évszázadok óta jelen vannak a magyar kultúrában. A disznótorok is hozzájárulnak a hazai sertéshúsfogyasztás növekedéséhez, ami az elmúlt években 2 kilogrammal nőtt – fogalmazott az agrárminiszter.

Tiszafüreden ez alkalommal 23 főzőcsapat mellett 27 pálinkakészítő is összeméri tudását. A hagymás vér, a hurka, a kolbász, az orjaleves és más ételek mellett a környék hagyományos szilva és birspárlatai között is dönt a zsűri, a rendezvényre látogatók pedig végigkóstolhatják a menüt.

(FM Sajtóiroda)

Forrás: www.kormany.hu


Eseménynaptár

Pálinka Világkupa 2015 Gyula

Exkluzív üvegtermékek

 

Kapcsolat

Kontur Bt. / Pálinka divízió
Székhely:   1164 Bp. Simongát u. 43.Telephely: 1164 Bp. Vidámvásár u. 143.
Tel: (+36 30) 522-1099 / (+36 30) 932-9396
Email: info@palinkafozes.com
Impresszum