Lesz magyar pálinka is tavasszal Düsseldorfban

2017. 11. 30., csütörtök

Magyar pálinkák is bemutatkoznak a ProWein szakvásáron, a nemzetközi bor- és szeszesital-ágazat egyik legfontosabb üzleti fórumán Düsseldorfban 2018. március 18-20. között.

Örömmel jelenthetem, hogy a jövő évben visszatérünk Düsseldorfba, Európa legnagyobb szeszesital szakkiállítására és a Spirit pavilonban mutatjuk be a hazai pálinkák legjavát, szoros együttműködésben partnereinkkel a Földművelésügyi Minisztériummal és a Pálinka Nemzeti Tanáccsal – jelentette be Daróczi László, az Agrármarketing Centrum ügyvezetője a rendezvény sajtótájékoztatóján.

Az AMC 43 négyzetméteres közösségi standdal és három hazai kiállítóval jelenik majd meg,

a kitelepüléssel azt szeretnénk elérni, hogy a magyar pálinka a régió kereskedelmi kapcsolataiban is méltó alternatívaként szerepeljen a minőségi aperitifek és röviditalok között

- jelezte az ügyvezető az AMC közleménye szerint.

(Balról jobbra) Daróczi László, Marius Berlemann, Gál Zsombor és Máté Szilvia, a kiállítás magyarországi képviseletének vezetője

 

Marius Berlemann a ProWein vásárok igazgatója felszólalásában arról beszélt, hogy a jövő év márciusában, Düsseldorfban szerveződő borászati szakkiállításon

újdonságként a kézműves termékekre, a kézműves sörökre és borokra irányítják rá a figyelmet.

ProWein 2018-ban már 10 csarnokban, több mint 500 kiállítói kóstoltatással és közel 20 szemináriummal, önállói kiállítói térbe elhelyezett bioborokkal mintegy 200 bioborászat árukínálatával várja a szakmai látogatókat.

Gál Zsombor, a Magyar Turisztikai Ügynökség Bor- es Gasztromarketing főosztályvezetője beszédében arra hívta fel a figyelmet, hogy a ProWein történeteben először az MTÜ közösségi standjának közvetlen szomszédságában lesznek elhelyezve az önálló standdal érkező magyar kiállítók is, s ez alkalommal már a megújult arculati elemekkel ösztönzik a magyar borok megízlelésére, megvásárlására a látogatókat. A tervek szerint a magyar borok mellett az MTÜ a magyar gasztronómia megismertetése érdekében kóstoltatásokkal és különleges cateringgel is készül.

Az idei ProWein tapasztalatai kapcsán elhangzott, a minden idők legtöbb, összességében 60 ország, 6615 kiállítóját felmutató ProWein 58500 szakmai látogatót vonzott 131 országból, így 6 év alatt 50 százalékkal sikerült a szervezőknek megemelnie a ProWein események látogatói számát.

fotó:prowein.com

 

A vendégek kétharmada ezeken a szakvásárokon csúcsvezető és minden második látogató kereskedelmi üzletet is köt, új beszállítóra lel a szakvásáron.

A jövő évi esemény beharangozásaként szervezett sajtótájékoztatón részt vett dr. Kiss Eliza, a Földművelésügyi Minisztérium borágazati feladatokért felelős miniszteri biztosa és Gál Péter, az FM eredetvédelemért felelős helyettes államtitkár is.

Forrás: www.agrotrend.hu

 

Témakörök:

Eseménynaptár

Pálinka Világkupa 2015 Gyula

Exkluzív üvegtermékek

 

Kapcsolat

Kontur Bt. / Pálinka divízió
Székhely:   1164 Bp. Simongát u. 43.Telephely: 1164 Bp. Vidámvásár u. 143.
Tel: (+36 30) 522-1099 / (+36 30) 932-9396
Email: info@palinkafozes.com
Impresszum