Hódít a pálinka a külföldiek között

2018. 03. 10., szombat

Rekordszámú pálinkát fogyasztottak a budapesti turisták a hétvégén, noha köztudott, hogy a hungarikumot túl erősnek tartják a külföldiek. A szokatlan népszerűség egy új pálinkamárkának és a belőle készült, Forrás Spritz névre keresztelt longdrinknek köszönhető, amely málna- vagy birspálinkából készül szódával és lime-mal. Az új termék egy hete kapható a belvárosi vendéglátóhelyeken, de már az első hétvégén megduplázta a pálinkaforgalmat.

Forrás néven új pálinkamárka mutatkozik be a piacon, amelyből longdrinket is készítenek a vendéglátóhelyek. A különös ötlet célja, hogy a belvárosban működő kedvelt turistahelyek megnöveljék a pálinkaforgalmat, és megismertessék a hungarikumot a külföldiekkel. A termék már az első hétvégén jól vizsgázott: három romkocsmában is megduplázta a pálinkaforgalmat.

A Forrás pálinkát egy új főzési technológiával készítik, ezért a 9 féle gyümölcsből kettő  longdrink formájában is kapható. A birsből és a málnából úgynevezett Forrás Spritz készül szódával és lime-mal, amely a vodka-szódának és a rozéfröccsnek lehet alternatívája.
palinka, kulfoldiek
„Virágkorukat élik a longdrinkek Budapest vendéglátóhelyein: míg a tömény italok egyre kevésbé népszerűek, a fröccs, a gin-tonic vagy a vodka-szóda sosem volt még ilyen kelendő. A röviditalok közül a pálinka vesztett a leginkább népszerűségéből, ezért nagy szükség volt már egy új termékcsaládra, amely alkalmazkodik a vendégek igényeihez. Hogy a lehető legjobb terméket hozzuk létre, bevontuk a közös munkába Márton Jánost is, akinek 5 plusz 5 évig tartó kizárólagos gyártási szerződése van a Forrás pálinkára.  Nem az a célunk, hogy a pálinkafogyasztók pálinkalongdrinket fogyasszanak, azt viszont reméljük, hogy Forrás Spritzcel sokan megszeretik ezt a hungarikumot”– mondta el Bárány Péter, a márka egyik tulajdonosa és alapítója.
 
Forrás: www.nlcafe.hu
 
 

Eseménynaptár

2018-12-21 - 2018-12-23

Pálinka Világkupa 2015 Gyula

Exkluzív üvegtermékek

 

Kapcsolat

Kontur Bt. / Pálinka divízió
Székhely:   1164 Bp. Simongát u. 43.Telephely: 1164 Bp. Vidámvásár u. 143.
Tel: (+36 30) 522-1099 / (+36 30) 932-9396
Email: info@palinkafozes.com
Impresszum