Kóstolja a legjobbakat a Gyulai Pálinkafesztiválon

2018. 04. 16., hétfő

Gyula — 2018. április 27. és 30. között immáron tizenkilencedik alkalommal kerül sor a Dél-Alföld egyik legnagyobb gasztronómiai rendezvényére, a Gyulai Pálinkafesztiválra.

Kevesen tudják, de közel 300 éves Gyula városában a pálinkafogyasztási tradíció, hiszen a gyulai várban 1731-ben báró Harruckern János György alapította az első pálinkafőzdét a régióban.

A fesztiválon az ország több mint 20 pálinkagyártójának több száz termékével ismerkedhetnek meg a látogatók: természetesen képviselteti magát a „hazai”, azaz a Gyulai Pálinka Manufaktúra, de érkezik kiállító Tiszaföldvártól kezdve Újszilváson át egészen Győrvárról is.

A fesztivál igazi színfoltja az lesz, amikor felvonulnak majd a pálinkalovagrendek is
 
 
 

A fesztivál kísérőrendezvényeként országos szakmai konferenciát tartanak „A pálinkáról másképpen” címmel. A konferencia célja, hogy a gyártókat, a forgalmazókat, a bérfőzőket, a bérfőzetőket és a magánfőzőket egy közös eseményen megszólítsák.

A fesztivál igazi színfoltja a pálinkalovagrendek felvonulása a 100 Éves Cukrászdától a Várkertig. A szakmai programok mellett a könnyűzenei koncertek lesznek a főszereplők: fellép többek között a Cimbaliband, a Magna Cum Laude, Szabó Balázs Bandája, a Republic, a ­P. Mobil, Ferenczy György és a Rackajam, a Neoton Família Sztárjai.

Forrás: www.blikk.hu


Kapcsolat

Kontur Bt. / Pálinka divízió
Székhely:   1164 Bp. Simongát u. 43.Telephely - felszámolás alatt: 1164 Bp. Vidámvásár u. 143.
Szabó Ferenc Ignác / ügyvezető
(Magyar László / alapító tulajdonos
Email: info@palinkafozes.com
Impresszum