Ötnapos fesztivál várja a látogatókat a Velencei-tónál

2018. 04. 27., péntek

A Velencei-tó hagyományos szezonnyitó kulturális és gasztronómiai fesztiválja, a Velencei-tavi Hal-, Vad-, Bor- és Pálinkafesztivál idén öt napon keresztül kínál színpadi programokat, koncerteket Agárdon mostani hosszú hétvégén.

A szervezők tájékoztatása szerint a rendezvény kiemelt gasztro kiállítói között lesz az Aranyponty Halászati Zrt., a Velencei-tó körüli pincészetek, valamint Agárd és a régió pálinkafőzdéi.

A zenei programok közül kiemelkedik a Pannonia All Stars Orchestra koncertje, de fellép az Óriások és törpék, Munkácsy Eszter, a Lásho lecsó, a Fehérvár Big Band, a Pankastic, a Coco Loco, a Bágyi Balázs New Quartet és Pocsai Kriszta formáció. Emellett a zárónapon lesz Sing Sing Sing musical show Vastag Csabával, Füredi Nikolettel, Buch Tiborral, Halas Adelaidával, Kiss Noróval, Savanyu Gergellyel és nyolc profi táncossal.

A fiatalabbakat Gulyás László vándormuzsikus, a Langaléta Garabonciások, az Ördögszekér Kompánia Bábtársulás és a Hórihorgas Hujákolók szórakoztatják majd, az idősebbeket a Vértessomlóról érkező Heimattönen Kapelle sváb zenekar, Horváth Emi Elemér hegedűművész és Buch Tibor színművész operett-műsora, valamint Badár Sándor Bamako ralis történetei várják. A színpadi programokon kívül íjászkodás, jurtabeli ismeretterjesztő beszélgetések, népi játszóház, míg a vadmadár-foglalkoztatóban röptetések, bemutatók, ismeretterjesztő programok várják az érdeklődőket.

Az idei fesztivál újdonsága a Dinnyési Fogatudvar lovas szekér túrái, melyek a tó természeti értekeihez viszik az utasokat: a Dinnyési kilátóhoz és a Dinnyési Fertőre. Emellett indulnak sétahajójáratok a Madárrezervátumba, a Velencei-tó nádvilágába, de lesz lehetőség sárkányhajózásra, a Pákozdi Katonai Emlékpark jóvoltából raptoros lézervadászatra, valamint a Madárvártán madárgyűrűzésre.

Forrás: www.orientpress.hu


Kapcsolat

Kontur Bt. / Pálinka divízió
Székhely:   1164 Bp. Simongát u. 43.Telephely - felszámolás alatt: 1164 Bp. Vidámvásár u. 143.
Szabó Ferenc Ignác / ügyvezető
(Magyar László / alapító tulajdonos
Email: info@palinkafozes.com
Impresszum