Megtalálták 2018 legjobb pálinkáját

2018. 06. 19., kedd

A versenyre idén is érkeztek különleges, vadontermő gyümölcsökből készült párlatok, de a legtöbb nevezett tétel kajsziból, Irsai Olivérből és szilvából készült. Az eredményeket a napokban kiértékelték, de a díjátadóig csak a Pálinka Nemzeti Tanács két tagja tudhatja, ki az idei győztes.

Összesen 307 különböző tételt kóstoltak végig a Pálinka Nemzeti Tanács szakértői Komáromban, hogy kiválaszthassák az idei év legjobbját. Az Országos Pálinka- és Törkölypálinka verseny nevezői között kisebb pálinkafőzdék és nagyüzemi pálinkaházak egyaránt szerepeltek – volt, aki csak egy, volt aki 33 különböző tétellel nevezett.

"Minden évben szép számmal találunk gyöngyszemeket, amelyek közül sajnos csak egy viselheti az ország legjobb pálinkája címet."
 
– monda tel Mihályi László, a Pálinka Nemzeti Tanács elnöke. Hozzátette, a verseny nem pusztán ennek a fődíjnak az elnyeréséről szól, a pálinkafőzdék számára legalább annyira fontos, hogy a tételek megmérettetésével objektív szakmai visszajelzést kapjanak a munkájukról. Erre szolgál a pontszámok alapján megítélt arany, ezüst, és bronz minősítés, illetve a minták szöveges értékelése.
 
Az Országos Pálinka- és Törkölypálinka verseny bírái öt szempont alapján vizsgálták a nevezett párlatokat, külön pontozták az ízek és illatok karakterét és tisztaságát, és azt, hogy ezek mennyire harmonizálnak.
 
A kóstolómestereknek a verseny előtt két egésznapos tréningen kell részt venniük, ahol referenciamintáúl szolgáló pálinkák kóstolásával frissítik fel tudásukat.
 
A versenyre a klasszikusnak számító tételek mellett idén is érkeztek különleges házasítások: neveztek feketecseresznye-málna, és birs-penyigei szilva pálinkával is. Az eredményeket idén június 28-án, az Országház Felsőházában hirdetik ki, addig csak a Pálinka Nemzeti Tanács elnöke és a versenyigazgató tudhatja, ki készítette 2018-ban az ország legjobb pálinkáját.
 
Forrás: www.vg.hu
 
 

Jooble

Exkluzív üvegtermékek

 

 

Elektromos fűtőpatronok

 

 

Kapcsolat

Kontur Bt. / Pálinka divízió
Székhely:   1164 Bp. Simongát u. 43.Telephely: 1164 Bp. Vidámvásár u. 143.
(+36 30) 932-9396 Szabó Ferenc Ignác / ügyvezető
(+36 70) 946-9600 Szabó Ferenc / telephelyvezető
(+36 30) 522-1099 Magyar László / alapító tulajdonos
Email: info@palinkafozes.com
Impresszum