2018-ban is díjazták a legkiválóbb pálinkákat

2018. 07. 02., hétfő
A Pálinka Országkóstoló célja összetett, jóval túlmutat azon, hogy pusztán minden évben tisztelegjünk az egyik legismertebb hungarikumunk előtt – mondta Zsigó Róbert élelmiszerbiztonságért felelős államtitkár az Agrárminisztérium (AM) és Pálinka Nemzeti Tanács (PNT) közös eseményén.
A Pálinka Országkóstolót immár harmadik alkalommal rendezi meg az AM és a PNT. A verseny minőségét garantálja az is, hogy a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal borászati szakemberei valamennyi terméket alapos vizsgálatnak vetettek alá. Jelölési kérdésekben pedig szaktanáccsal segítették az előállítókat.
 
Zsigó Róbert kiemelte: az idei Pálinka Országkóstolóra 48 pálinkaháztól összesesen 309 tétel érkezett. Számunkra ez a bőség önmagában is jól mutatja a kereskedelmi pálinkafőzdék minőség iránti elhivatottságát, valamint a színes termékkínálatot
Az agrártárca államtitkára emlékeztetett rá: megbecsülésünket fejezi ki az, a már hagyományosnak tekinthető gesztus is, hogy az Országkóstolón díjazott, kimagasló minőségű párlatokat a Pálinkakiválóságok Könyvében is közreadjuk. Ez a tetszetős kiadvány immár ötödik alkalommal készülhet el a minisztérium gondozásában, azzal a céllal, hogy a csodálatos pálinka-alkotásokat és a termelőket is megismertesse a fogyasztókkal. Az államtitkár felhívta a figyelmet arra, hogy a tavaly létrehozott pálinka weboldalon (palinka.gov.hu) számos, a témával kapcsolatos információ mellett a Pálinkakiválóságok Könyve is bárki számára hozzáférhető lesz elektronikus formában a kiadvány bemutatásával egy időben.
A 2018-as év díjazottjai itt, az eseményen készült képek pedig az alábbi linken elérhetőek.
 
(AM Sajtóiroda)
 
Forrás: www.kormany.hu

 


Kapcsolat

Kontur Bt. / Pálinka divízió
Székhely:   1164 Bp. Simongát u. 43.Telephely: 1164 Bp. Vidámvásár u. 143.
(+36 30) 932-9396 Szabó Ferenc Ignác / ügyvezető
(+36 70) 946-9600 Szabó Ferenc / telephelyvezető
(+36 30) 522-1099 Magyar László / alapító tulajdonos
Email: info@palinkafozes.com
Impresszum