Új aszaló üzemet adnak át a Bolyhos pálinkafőzdében.

2018. 10. 17., szerda

Új aszalóüzemet épített saját beruházásban az újszilvási Bolyhos Pálinkafőzde, amelyet szerdán, nyílt nap keretében adnak át – tájékoztatta a cég az MTI-t.

A Pest megyei főzde üzemeltetője, a Bolyhos és Fia Bt. ismertetése szerint a magyar gyártmányú berendezéssel zárt rendszerben, öt szalagon egyszerre napi 500 kilogramm gyümölcsöt, köztük például Irsai Olivér szőlőt, birset, cigánymeggyet tudnak aszalni.

Az 500 kilogrammból mintegy 80 kilogramm aszalt gyümölcs készül. Mostantól a pálinkák ágyazásához szükséges mennyiséget teljes egészében a manufaktúra területén tudják előállítani.

Tájékoztatásuk szerint azért volt szükség a beruházásra, mert a pálinkáról szóló törvény értelmében nem csak a pálinkához felhasznált gyümölcsnek kell Magyarországon teremnie, hanem az ágyazáshoz szükséges aszalt gyümölcsnek is magyarnak kell lennie.

A saját forrásból megvalósított beruházás értéke 50 millió forint, amelyből az aszalóberendezés mellett a munkafolyamathoz szükséges gyümölcsmosó, gyümölcsmagozó és cikkelyező gépeket is vásároltak.

Az aszaló mellett kapott helyet egy 40 négyzetméteres, aszaltgyümölcsöt tároló klimatizált helyiség is.

Az október 17-i nyílt napon az érdeklődők megtekinthetik a főzdét, közelről ismerhetik meg a pálinkafőzés folyamatát a gyümölcsfeldolgozástól, a lepárláson át a csomagolásig, valamint a gyümölcs aszalását is.

Az eseményen adják át az üzemnek a Magyarország Legszebb Birtoka 2018 Közönségdíjat.

A Bolyhos Pálinkafőzdében évente átlagosan 2 millió kilogramm gyümölcsöt dolgoznak fel. Az idén szeptember közepére ennek a 80 százalékán már túl voltak – közölték.

A cég 2017-ben 104 millió forint adózott eredményt ért el.

 

Forrás: www.magyaridok.hu

Témakörök:

Jooble

Exkluzív üvegtermékek

 

 

Elektromos fűtőpatronok

 

 

Kapcsolat

Kontur Bt. / Pálinka divízió
Székhely:   1164 Bp. Simongát u. 43.Telephely: 1164 Bp. Vidámvásár u. 143.
(+36 30) 932-9396 Szabó Ferenc Ignác / ügyvezető
(+36 70) 946-9600 Szabó Ferenc / telephelyvezető
(+36 30) 522-1099 Magyar László / alapító tulajdonos
Email: info@palinkafozes.com
Impresszum