Pálinka és párlatversenyt rendeztek Kőszegen

2019. 02. 06., szerda
A pálinka az elmúlt évszázadok alatt a mindennapjaink részévé vált, hozzátartozik a magyar emberhez, a kultúránkhoz, és a magyar tájhoz is - fogalmazott V. Németh Zsolt miniszteri biztos a kőszegi Jurisics-várban rendezett III. Páratlan Párlatnapon február 3-án.
 
A kiemelkedő nemzeti értékek felügyeletéért felelős miniszteri biztos úgy fogalmazott: minden nemzet törekszik arra, hogy meghatározza saját karakterjegyeit, nemzeti sajátosságait. Egy-egy hungarikum esetében lényeges, hogy ne csak a múltban gyökerezzen, de a mára vonatkozó jelentése is legyen. A pálinka jó választás, amely a magyar életérzést fejezi ki. Olyan hungarikum, amelynek kiváló minőségű alapanyaga is Magyarországon terem. Méltán lehetünk büszkék rá - mondta V. Németh Zsolt.
A kőszegi vár volt az egyik első hely, ahol 500 évvel ezelőtt párlatot, pálinkát, égetett bort készítettek. Ezúttal is a Jurisics-vár volt a különleges párlatok megmérettetésének helyszíne. A III. Kőszegi Pálinka és Párlatversenyre rekordszámú, 209 nevezés érkezett, amelyből 54 tétel kapott bronz, 91 ezüst és 27 arany minősítést.
 
Forrás: AM sajtóiroda, www.kormany.hu
 
Témakörök:

Kapcsolat

Kontur Bt. / Pálinka divízió
Székhely:   1164 Bp. Simongát u. 43.Telephely - felszámolás alatt: 1164 Bp. Vidámvásár u. 143.
Szabó Ferenc Ignác / ügyvezető
(Magyar László / alapító tulajdonos
Email: info@palinkafozes.com
Impresszum