Rekordszámú magyar kiállító a ProWein szakvásáron

2019. 03. 20., szerda

A pálinka Magyarország egyik nagy múltú hungarikuma. Megőrzése és ismertségének növelése kiemelt feladatunk – hangsúlyozta Belánszky-Demkó Zsolt, az Agrárminisztérium nemzetközi kapcsolatokért felelős államtitkára, a ProWein kísérőrendezvényének keretében tartott magyar pálinkaesten.

A Düsseldorfi Főkonzulátus által szervezett rendezvényen a helyettes államtitkár kiemelte, hogy a világ első számú bor- és szeszesital-szakvásárán az idén 72 magyar cég, köztük négy pálinkafőzde mutatja be termékeit az érdeklődőknek. Mint mondta, hazánkban minden adott a kiváló minőségű pálinkák előállításához, hiszen jó minőségű alapanyagok állnak rendelkezésünkre, melyből kitűnő szakemberek készítik a fogyasztók asztalára kerülő italokat.

Magyarországon az elmúlt években több mint egymillió hektoliterfok pálinka került kereskedelmi forgalomba – ez mintegy 4 millió palack italt jelent évente – tette hozzá Belánszky- Demkó Zsolt.

A szaktárca helyettes államtitkára a kiállítás ideje alatt tárgyalásokat folytatott Markus Del Monegoval a német sommelier szövetség alelnökével, sommelier világbajnokkal, valamint Christian Schwörerrel a Német Bortermelők Szövetségének főtitkárával. A megbeszéléseken a magyar borok és szeszesitalok, valamint a magyar mezőgazdasági prémium termékek exportlehetőségeinek bővítéséről egyeztettek.

A 2019. március 17. és 19. között rendezett kiállításon az idei évben 7000 kiállító mutatkozott be a mintegy 60 ezres szakmai közönségnek. Az elmúlt évekhez hasonlóan – a világ valamennyi fontos bortermő vidéke képviseltette magát. A borok mellett mintegy 450 szeszesital-, valamint 150 pezsgőgyártó is megjelent különböző specialitásokkal.

(AM Sajtóiroda)

Forrás: www.kormany.hu

Témakörök:

Jooble

Exkluzív üvegtermékek

 

 

Elektromos fűtőpatronok

 

 

Kapcsolat

Kontur Bt. / Pálinka divízió
Székhely:   1164 Bp. Simongát u. 43.Telephely: 1164 Bp. Vidámvásár u. 143.
(+36 30) 932-9396 Szabó Ferenc Ignác / ügyvezető
(+36 70) 946-9600 Szabó Ferenc / telephelyvezető
(+36 30) 522-1099 Magyar László / alapító tulajdonos
Email: info@palinkafozes.com
Impresszum