Keresik az év legjobb pálinkáját

2019. 04. 02., kedd

Ismét keresi az ország legjobb pálinkáját a Pálinka Nemzeti Tanács. A kereskedelmi főzdék április 18-ig nevezhetik a legjobb termékeiket. 2019 legjobb pálinkáját hagyományosan idén is a parlamentben hirdetik ki, ahol a legeredményesebb főzdét, és a legjobb tízezer palack feletti tétel főzőjét is díjazzák.

„A verseny elsődleges célja, hogy a pálinkafőzdék felmérhessék a termékeik minőségét, ezért minden nevezett tételről szöveges értékelést adunk a termelőnek. Másodsorban, a bírálati eredmények alapján átfogó képet adunk a fogyasztóknak az aktuális pálinkakínálatról" - mondta  Mihályi László, a Pálinka Nemzeti Tanács elnöke.

A Brill pálinkaház képviseletében tavaly Krizl Edit és Nagy Attila vették át a díjatFORRÁS: ÉV PÁLINKÁJA 2018

A versenyre pálinkát, törkölypálinkát előállító kereskedelmi főzde nevezhet korlátlan számú mintát, az előállított mennyiségtől függően üzleti vagy egyedi termék kategóriában.

A tételeknek - a többi hazai versenytől eltérően -  több rostán kell átmenniük, a verseny első lépéseként a termékeket analitikai vizsgálatnak veti alá a Nébih. Ezután következik az érzékszervi minősítés, ahola pálinkákat több, mint 20 bíráló kóstolja meg és értékeli több napon keresztül.Az eredmények összesítéséből derül ki, hogy melyik az ország idei legjobb pálinkája, melyik a legeredményesebb pálinkafőzde és ki a legjobb 10 000 palack feletti tétel készítője.

Forrás: www.origo.hu


Kapcsolat

Kontur Bt. / Pálinka divízió
Székhely:   1164 Bp. Simongát u. 43.Telephely - felszámolás alatt: 1164 Bp. Vidámvásár u. 143.
Szabó Ferenc Ignác / ügyvezető
(Magyar László / alapító tulajdonos
Email: info@palinkafozes.com
Impresszum