Károly herceg Misi bácsival pálinkázik Zalánpatakon

2019. 06. 25., kedd

A walesi hercegnek saját háza van a kis erdélyi faluban, immár húsz éve minden tavasszal meglátogatja távoli rokonát, Kálnoky Tibor grófot.

 

Károly hercegnek saját háza van az erdélyi Zalánpatakon – írja a Bors. II. Erzsébet fia nagyon jól érzi magát az eldugott kis faluban, jókat beszélget a helyiekkel, kirándul, pálinkázik. A walesi herceg immár húsz éve minden tavasz végén meglátogatja Miklósváron élő távoli rokonát, Kálnoky Tibor grófot; annyira beleszeretett a vidékbe, hogy megvásárolta és felújíttatta a család egykori üveghutáját a Zalánpatak végében.

A lap szerint a herceg „itt találja meg azokat az egyszerű dolgokat, amikre vágyik”; idén Donald Trump amerikai elnök londoni látogatása előtt pihent egy sort a faluban.
 
„Ilyenkor, amikor a faluban jár gyalog, akkor úgy viselkedik, mint akárki más. Ezek neki nagyon ritka pillanatok, nincsen sajtó, felhajtás körülötte. Egyszerűen sétálhat egy faluban, az emberek ülnek a padon, üdvözlik, mint falustársat. Tanult egy pár szót magyarul. Jó napot kívánok! Jó délutánt! Jó estét! Köszönöm! Kérem! szavakat ismeri. A legjobban a falu körül szeret járni a réteken. Most van a vadvirágok szezonja. Ilyen hely nincs Európában, ahol ennyire igazi harmónia él még a természet és az ember között. Ezt imádja a legjobban a walesi herceg” – nyilatkozta a Borsnak Kálnoky Tibor gróf.
 
Károly annyi időt tölt a környéken, hogy ma már név szerint ismeri a zalánpatakiak és a miklósváriak jó részét. Nagyon szereti szakács-házvezetőnői, Csillla, Emese, Éva és Réka főztjét: kedvence a sárgaborsó-krémleves, a nyúlpaprikás és a székelykáposzta. Régi ismerőse a hatgyerekes Kovács házaspár, Erzsi néni és Misi bácsi a herceg nagy kedvenceivel, köménnyel ízesített pálinkával és lekváros fánkkal várják, ha meglátogatja őket.
 
„Jóravaló, derék ember a herceg. Sosem felejtem el, ahogy pálinkázott velem. Örök emlék ez számunkra” – mondta a lapnak Misi bácsi.
 
Forrás: www.nlc.hu
Foto: Károly herceg az Ascoti Derbyn (Fotó: Daniel LEAL-OLIVAS / AFP)

Kapcsolat

Kontur Bt. / Pálinka divízió
Székhely:   1164 Bp. Simongát u. 43.Telephely - felszámolás alatt: 1164 Bp. Vidámvásár u. 143.
Szabó Ferenc Ignác / ügyvezető
(Magyar László / alapító tulajdonos
Email: info@palinkafozes.com
Impresszum