Pálinkás oktatások több helyszínen!

2019. 10. 25., péntek
TÁJÉKOZTATÓ
 
/Az alábbi képzések ezen formában utoljára elérhetőek a törvényi háttér változásai miatt!!!/
A jövedéki adóról és a jövedéki termékek forgalmazásának különös szabályairól szóló évi CXXVII. törvény (továbbiakban: Jöt.): szeptember 27. kezdettel lehetővé teszi minden 18. életévét betöltött természetes személy számára, hogy lakóhelyén, vagy gyümölcsöse helyén saját tulajdonú berendezésével pálinkát, azaz párlatot állítson elő saját termelésű, vagy akár vásárolt gyümölcséből. A jogszabály azon kívül, hogy megteremtette a lehetőségét a pálinka "otthoni" előállításának, konkrét előírásokat is tartalmaz a tevékenység folytatásával kapcsolatban, melyek betartását a vámhatóság ellenőrzi.
 
4./ Magán pálinkafőző
25.000.-ft
időtartalma: 15 óra
 
Ez egyfajta alapképzés, amely nem ad semmiféle igazolást, de mindenképpen hasznos azok számára, akik még nem készítettek sem cefrét, sem párlatot, de tervezik annak megvalósítását. Amit ajánlunk azaz, hogy főbb vonalaiban megismertetjük a cefrekészítés alapvető szabályait, valamint az otthonfőzéssel kapcsolatos jogi szabályokat, illetve a párlatkészítés alapvető műveleteit, továbbá az ehhez szükséges munkavédelmi szabályokat.
 
2./ Pálinka érzékszervi minősítő
50.000.-ft
időtartalma: 50 óra
 
Ez a képzés nem ad OKJ-s bizonyítványt, de viszont már sorszámos oklevéllel bizonyítja az itt megszerzett ismeretek birtoklását, továbbá jogosulttá teszi a jelentkezőt a Pálinka Nemzeti Tanács által létrehozott országos pálinkabírálói listán való szereplésre, amennyiben erre jelentkezni szeretne. Nem szükséges az elvégzéséhez semmiféle szakmai előélet, sem szakmai bizonyítvány, de természetesen ezek megléte óriási előnyt jelent. A jelentkezőnek fontos tudnia, hogy itt csak a képesség ismereteit fogja elsajátítani, de annak professzionális használatához sok éves tapasztalat, és gyakorlás szükséges. Mindazon által ezen oklevéllel már felkérhető lesz helyi, regionális, országos és nemzetközi versenyeken való bírálásra is. Elvégzését javasoljuk minden pálinka-párlat készítőnek, mert ennek elsajátításával válik szakmai képesítése teljessé.
 
1./ OKJ-s Gyümölcs pálinkagyártó alapképzés
130.000.-ft+vizsgadíj
időtartalma: 240 óra
elmélet: 72 óra
gyakorlat: 168 óra
 
Ez az a képzés, amellyel már nemcsak otthonfőzésre leszünk alkalmasak, hanem bér és kereskedelmi főzdékben is elhelyezkedhetünk szakmunkás képesítéssel.
 
MEGKEZDÉSÉNEK FELTÉTELEI:
Iskolai előképzettség: Alapfokú iskolai végzettség
Szakmai előképzettség: Nem szükséges
Előírt gyakorlat: Nem szükséges
Pályaalkalmasság: Nem szükséges
Egészségügyi alkalmasság: Szükséges
 
A Gyümölcspálinka-gyártó feladata a gyümölcspálinka-gyártás technológiájának (gyümölcs és borgazdasági alapanyagok átvétele, cefrekészítés, erjesztés, lepárlás, finomítás, érlelés, tárolás, palackozás) szakszerű, gazdaságos végrehajtása a munka-, tűz, környezetvédelmi és higiéniai követelmények, valamint a jövedéki törvény előírásainak maradéktalan betartása mellett. A szakképesítéssel rendelkező képes gyümölcs- és borgazdasági alapanyagokat átvenni, minősíteni, - a cukortartalmat, borok alkoholtartalmát meghatározni, - az alapanyagokat előkészíteni, - cefrézési eljárásokat végezni, - alkoholos erjedés folyamatát ellenőrizni, irányított erjesztést vezetni, - kierjedt cefrét tárolni, védelmét biztosítani, - lepárlási műveleteket végezni, a főző-, finomító üstöket üzemeltetni, - mérőműszereket, biztonságtechnikai berendezéseket kezelni, - érlelést végezni, ellenőrizni, - deríteni, szűrni, szeszfokot beállítani, palackozni, - gyártásközi fizikai, kémiai, érzékszervi vizsgálatokat elvégezni, a kész gyümölcspálinkákat, borpárlatokat, - ellenőrizni és minősíteni, - technológiai berendezéseket, gépeket beállítani, üzemeltetni, - gépeket, berendezéseket tisztítani, CIP rendszert üzemeltetni, - pálinkafőzde víz- és energia-gazdálkodását megszervezni, - melléktermékeket, hulladékokat kezelni, - a munkafolyamatok munka-, tűz-, környezetvédelmi és higiéniai szabályait, a jövedéki törvény előírásait betartani és betartatni.
 
3./ Pálinkafőző mester
50.000.-ft
időtartalma: 30 óra
 
Erre a képzésre csak azok jelentkezhetnek, akik már az OKJ-s képesítés birtokában vannak, illet hitelt érdemlően tudják bizonyítani a 3 éves szakmai gyakorlatot. Ez lehet bérfőzdei, illetve otthonfőzési is, amennyiben 3 éve bejelentett magánfőző és mind három évben vásárolt is adójegyet. Ami az alapképzéshez képest pluszt nyújt azaz, hogy már bérfőzdei üzem vagy felelős vezető is lehet, alapíthat is bér, illetve kereskedelmi főzdét. Ezen felül már oktathat, szaktanácsadhat, vagyis a szakma egy magasabb megnyilvánulása ez, amely ha párosul az érzékszervi bírálói képesítéssel, akkor egy teljesen komplex képesítést nyújt.
 
Fogadjátok szeretettel ajánlatainkat és csatlakozzatok azoknak a táborához, akik nem csak csinálják, hanem tudják is, hogy mit csinálnak szakmájukon belül.
 
A Magyar Magánfőzők Pálinka Egyesület kiajánlásával!
 
 
HELYSZÍNEINK:
 
 
1./ KECEL
T.G.-Virágdekor Szakképző Iskola és Kollégium
 
- modern oktatóterem
- szállás lehetőség
- tanfőzde
- pálinkamúzeum
 
 
2./ BAJA
Bajai Pálinkafőzde KFT.
 
- látványfőzde
- szállás lehetőség
- modern kisüsti technológia
- kereskedelmi pálinkák teljes vertikuma
 
 
3./ BUDAPEST
Kontúr Bt. – Pálinkafőzés.com
 
- modern oktatóterem
- modern egymenetes technológia
 
 
Amit kínálunk:
 
Oktatóink magas fokú szakértelme.
Rugalmas oktatási idő.
Hagyományos és modern berendezések.
15 fő felett kihelyezett képzéseket indítunk!
A képzések folyamatosan indulnak!
 
 

Időpontok:

/Tervezett/

 

Dátum

Képzés

OKJ-s gyümölcs

pálinkagyártó

Pálinka érzék-

szervi minősítő

Pálinkafőző

mester

Magán

pálinkafőző

október 25-26-27

8 óra

8 óra

6 óra

 

november 1-2-3

8 óra

5 óra

 

5 óra

november 8-9-10

8 óra

6 óra

6 óra

 

november 15-16-17

8 óra

5 óra

 

5 óra

november 22-23-24

8 óra

5 óra

6 óra

 

november 29-30-01

8 óra

5 óra

 

5 óra

december 6-7-8

8 óra

6 óra

6 óra

 

december 13-14-15

8 óra

5 óra

 

 

december 20-21-22

8 óra

5 óra

6 óra

 

Összesen:

72 óra

50 óra

30 óra

15 óra

Gyakorlat folyamatosan

168 óra

 

 

 

Vizsga:

december 28-29

6 óra

4 óra

2 óra

1 óra

 

JELENTKEZÉSI LAP OKJ-S OKTATÁSRA - IDE KATTINTVA

JELENTKEZÉSI LAP ÉRZÉKSZERVI BÍRÁLÓ, PÁLINKAFŐZŐ MESTER, MAGÁN PÁLINKAFŐZŐ TANFOLYMRA - IDE KATTINTVA

 

T.G.-Virágdekor Szakgimnázium, Szakközépiskola és Kollégium
6237 Kecel, Május 1. tér 13.
Oktatás: tgoktatas@gmail.com
Telefonszámok: 78/422-910  30967-6978
Fax: 78/422-910
www.viragdekor-kecel.sulinet.hu
OM azonosító: 028012
Engedély szám: E-000679/2014
 

Kapcsolat

Kontur Bt. / Pálinka divízió
Székhely:   1164 Bp. Simongát u. 43.Telephely - felszámolás alatt: 1164 Bp. Vidámvásár u. 143.
Szabó Ferenc Ignác / ügyvezető
(Magyar László / alapító tulajdonos
Email: info@palinkafozes.com
Impresszum