Szegedi siker: világversenyen lett közönségdíjas a magyar pálinka

2019. 11. 04., hétfő

Még csak két éve üzemel, mégis sorra zsebeli be a jelentős versenyek rangos díjait a deszki Gong Pálinkaház. Idén Magyarország legnagyobb pálinka- és párlatversenyéről a közönségdíjat hozta el Európa egyik legfontosabb párlatversenyén, az Ausztriában megrendezett Destillatán, a Magyar nemzetgyőztes pálinkaháznak kiáltották ki a deszki manufaktúrát - írja a delmagyar.hu.

Szegedi siker: világversenyen lett közönségdíjas a magyar pálinka

Ahogy a portál írja52-féle pálinkával büszkélkedhet jelenleg a 2017 óta működő, deszki Gong Pálinkaház. Ráadásul a főzde, pálinkái díszcsomagolásain Szeged névhasználati jogát is elnyerte. Ez persze a keményen munka eredménye. Az „Íz, illat, gyümölcs” szlogennel élő deszki manufaktúra büszke arra, hogy a hazai legnagyobb pálinka- és párlatversenyen, a Qintessence-n 2005 induló pálinkatétel közül a Fuji almapálinkájuk érdemelte ki a közönségdíjat.
 
"Nálunk csakis a főzés gépesített. Kézzel szedett, megfelelő hőmérsékleten szállított, kizárólag egészséges gyümölcsöt dolgozunk fel. Évi 10 ezer palack pálinkát állítunk elő: nem a mennyiségre, a minőségre törekszünk"
 
- mondta dr. Zámbó Judit üzletvezető, aki testvérével, dr. Zámbó Anita üzemvezetővel együtt szívügyének tekinti pálinkáikat.
 
"Üvegeinkbe csakis a minőségileg legjobb, tiszta középpárlat kerül, ugyanis az elő- és utópárlattal ellentétben illatában és ízében ez teszi a pálinka fogyasztását élménnyé. A hungarikumnak számító tüzes italt mindketten imádják, kitartó munkájuknak hála 2019-ben a Gong Pálinkaház bekerült az Európai desztillált szeszesital-előállítók 15 gyártó céget magába foglaló elitjébe"
 
- tette hozzá a szakember.
 
A deszki manufaktúrában különlegességnek számító pálinkák készülnek: almatermésű, csonthéjas, szőlő-, törköly-, bogyós, vadontermő-, illetve szőlő, meggy, málna, alma, málna-szőlő házasítása. Mint mondták, először külön-külön lefőzik a pálinkákat, majd úgy elegyítik a kétféle pálinkát, hogy egyik íz- és aromavilág se nyomja el a másikat. Egyedülálló termékük a sárgabarack rózsasziromágyon párlat, amely a rózsa illatát ötvözi a sárgabarack ízével.
 
Forrás: www.hellovidek.hu

Kapcsolat

Kontur Bt. / Pálinka divízió
Székhely:   1164 Bp. Simongát u. 43.Telephely - felszámolás alatt: 1164 Bp. Vidámvásár u. 143.
Szabó Ferenc Ignác / ügyvezető
(Magyar László / alapító tulajdonos
Email: info@palinkafozes.com
Impresszum