Harangot szenteltek Érpatakon, de elkészült az összetartozás pálinkája is

2019. 12. 09., hétfő

Debrecen/Érpatak - Szent Miklós és a magyar pálinka napján szentelték fel az Érpataki Zsindelyes Cottageban a kápolnához tartozó harangot.

Három püspök szentelte fel azt a harangot, ami a 2018 júliusában megnyitott Zsindelyes Cottageban található. Az apropót az adta, hogy Szent Miklós püspök nemcsak a gyermekek, hanem a pálinkafőzők védőszentje is. December 6., a Magyar Pálinka Lovagrend kezdeményezésére 2006 óta a Magyar Pálinka Napja hazánkban.

 Harangot szenteltek Érpatakon, de elkészült az összetartozás pálinkája is – videóval

- Egy harangot készítettem Székelyudvarhelyen. Felvidékről származik a hozzátartozó zsindely, a Kárpátokból a fenyőfa, amiből a hozzátartozó harangláb elkészült. Ennek a megszentelésére került sor a három történelmi egyház püspöke által, ami óriási megtiszteltetés számunkra - mondta el Papp József, a Zsindelyes Tanya Kulturális Értékeinek Megóvásáért Alapítvány kuratóriumi elnöke.

Huszonegy Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei kereskedelmi pálinkafőzde közreműködésével jött létre az összetartozás pálinkája. Mindenki 2,5 liter negyven fokos almanedűt öntött egy tartályba. Nagy István agrárminiszter beszédében azt mondta: ahhoz, hogy a pálinka megtalálja a 21. században is az utat az emberekhez, fontosak az ilyen rendezvények.

- Itt Szent Miklós és a pálinka napján is olyan megoldásokat keresünk, hogyan lehet a pálinkafogyasztás szokásait emelni - fogalmazott Nagy István agrárminiszter.

Az 1,7 hektárnyi területen - egyebek mellett - fogadó, kápolna és a pálinka főzést bemutató épület is van. Másfél év alatt csaknem 11 ezren fordultak meg a turisztikai komplexumban.

Forrás: www.dehir.hu


Kapcsolat

Kontur Bt. / Pálinka divízió
Székhely:   1164 Bp. Simongát u. 43.Telephely - felszámolás alatt: 1164 Bp. Vidámvásár u. 143.
Szabó Ferenc Ignác / ügyvezető
(Magyar László / alapító tulajdonos
Email: info@palinkafozes.com
Impresszum