Pálinkát hozott a Mikulás a Mezőgazdasági Múzeumban

2019. 12. 10., kedd

Műtárgyként állítja ki az elmúlt hat év legjobb pálinkáit a Magyar Mezőgazdasági Múzeum. A Vajdahunyad Várának vitrinjébe többek között feketeberkenye, jázmin szőlő és piros vilmoskörte pálinka került. A termékek kiállítását a Pálinka Nemzeti Tanács kezdeményezte, aki egyúttal újjáéleszt egy évtizedes hagyományt.

Az ország legjobb pálinkáit állították ki a Magyar Mezőgazdasági Múzeumban december 6-án, a Pálinka Napján. A Vajdahunyad Várában a 2014 és 2019 között kiosztott díjnyertes, országgyőztes termékeket helyezte el a Pálinka Nemzeti Tanács, a múzeum és a pálinkák készítői.
 
Az ünnepélyes eseményen a tanács és a múzeum együttműködési megállapodást írtak alá, miszerint a múzeum leltárba veszi és évről évre kiállítja az Országos Pálinka- és Törkölypálinkaverseny győztes terméket. Ezzel a tanács egy évtizedes hagyományt elevenített fel, amelyet először 2008-ban kezdeményeztek a verseny akkori szervezői.
 
„Szent Miklós a pálinka védőszentje is, így ez a nap a pálinkafőzők ünnepe. A hagyomány újjáélesztésével a tanács több éves tartozását törleszti. Ezzel a verseny rangjához méltó helyre kerülnek az ország legjobb pálinkái, amellyel a Pálinka Nemzet Tanács tradíciót szeretne teremteni, és az elkövetkezendő években a múzeum vitrinjébe helyezni az Országos Pálinka- és Törkölypálink Verseny legjobb pálinkáját” – mondta el a rendezvényen Mihályi László, a tanács elnöke.
A Magyar Mezőgazdasági Múzeumban az esemény követően bárki találkozhat a Szicsek Pálinkafőzde feketeribizli pálinkájával, az 1 csepp Pálinka zenit szőlő-kései meggy pálinkájával, az Árpád és Vadász Pálinkák prémium piros vilmoskörte pálinkájával, a Mályinkai Pálinkafőzde Konkordi-Izabella szőlő pálinkájával és a Brill Pálinkaház Jázmin szőlőpálinkájával. A vitrinbe került Magyarország legjobb pálinkája – 2019 díj elnyerő terméke is, az 1 Csepp Pálinka feketeberkenye pálinkája.
 
Forrás: www.agroforum.hu

Kapcsolat

Kontur Bt. / Pálinka divízió
Székhely:   1164 Bp. Simongát u. 43.Telephely - felszámolás alatt: 1164 Bp. Vidámvásár u. 143.
Szabó Ferenc Ignác / ügyvezető
(Magyar László / alapító tulajdonos
Email: info@palinkafozes.com
Impresszum