Általános fertőtlenítő készítése házilag

2020. 03. 18., szerda
Nem kell bemutatni a jelenséget, hogy nem találunk vagy csak arany árban kézfertőtlenítőt. A pálinka barátok körében ugyanakkor ez nem lehet akadály. 
 
FONTOS! Előpárlatot (metil-alkohol) ne használjunk bőrre fújva, kenve, mert bőrön keresztül is mérgező!! Előpárlat kizárólag eszközfertőtlenítésre használható. 
 
Mondhatnám, hogy vegyünk a gyógyszertárban nem olcsón etil alkoholt vagy festékboltban izopropil alkoholt, de már nem találunk. 
 
Amennyiben van rontott, hibás pálinkánk otthon, akkor egy újra finomítással, elő- és utópárlat levétellel igen magas átlag szeszfokú középpárlatot (etil-alkoholt) állíthatunk elő. A hibás pálinka szeszfokának visszahígítása nélkül vagy maximum alszesz szeszfokra (25tf%) visszahígítással 65-95tf% közötti középpárlat állítható elő a finomítási technológia (kisüsti vagy egylépcsős), illetve a hibás pálinka visszahígításának mértékétől függően.
 
Mondhatjuk, hogy még a hibás pálinka is túl drága ahhoz, hogy szétlocsoljuk fertőtlenítőnek (inkább a szemem folyjék ki), de most erre van lehetőségünk házilag. Cukorcefrét is készíthetnénk etil alkohol előállításhoz, de ezt sajnos a törvény tiltja magánszemélyek számára. Egyelőre. :)
 
A WHO-s recept :
1 liter 67%-os alkohol (ha ennél erősebb a középpárlatunk, akkor desztillált víz vagy ioncserélt víz hozzáadásával hígítsuk le 67%-ra)
kb. 50ml 3%-os hidrogén-peroxid (gyógyszertárban kapható, de ez a lépés kihagyható)
kb. 20ml növényi glicerin
 
A finomabb illat és az extra hatás kedvéért tehetünk bele teafa olajat, néhány csepp citromot, esetleg levendula vagy borsmenta olajat, stb.
 
Szórófejes flakonba töltve fújkálhatjuk kedvünkre. 
 
Jó egészséget kívánunk Mindenkinek!
Pálinka Team
 

Jooble

Exkluzív üvegtermékek

 

 

Elektromos fűtőpatronok

 

 

Kapcsolat

Kontur Bt. / Pálinka divízió
Székhely:   1164 Bp. Simongát u. 43.Telephely: 1164 Bp. Vidámvásár u. 143.
(+36 30) 932-9396 Szabó Ferenc Ignác / ügyvezető
(+36 70) 946-9600 Szabó Ferenc / telephelyvezető
(+36 30) 522-1099 Magyar László / alapító tulajdonos
Email: info@palinkafozes.com
Impresszum