Kézfertőtlenítő pálinka koronavírus ellen...

2020. 03. 23., hétfő

Mivel érdemes kezet mosni koronavírus járvány idején? A rövid válasz, hogy szappannal, vízzel vagy bármivel, csak jó gyakran és jó alaposan. Akár a pálinka is megfelel. A bővebb választ pedig megadták nekünk a mikrobiológusok.

Amikor az ember fél a fertőzéstől, természetes, hogy rögtön a nagyágyút veti be. Ilyenkor vesszük elő a hypot vagy a fellelhető legtöményebb alkoholt. Ezek minden kórokozót elintéznek, gondolnánk.

 
Kevesen tudják azonban, hogy az alkohol csak egy bizonyos töménységig fertőtlenít jobban. Minél erősebb, annál jobb, gondolnánk. De nem így van.
 
Mikrobiológusok bebizonyították, hogy a 70%-os alkohol néha hatékonyabb, mint a 91%-os.
A kiirtani kívánt kórokozóktól függően. Hogy miért?
 
A benne lévő víz fontos szerepet játszik a fertőtlenítésben.
 
Dr. Elizabeth Scott mikrobiológus professzor elmondta, hogy bizonyos baktériumok ellen azért nem jó a túl tömény alkohol, mert az elpárolog, mielőtt a sejtbe jutna. A 70%-os viszont átszivárog a baktérium sejtmembránján, és hatékonyan pusztítja el. De mi a helyzet a vírusokkal?
 
Szerencsénkre a vírusoknak elég már a legalább 60%-os alkohol.
 
A legfontosabb viszont az emberi tényező. Mindig figyeljünk oda a megfelelő higiéniára. Mossunk kezet jó alaposan. Utcai cipőnket gumikesztyűben fertőtlenítsük le. Kinti ruháinkat pedig tartsuk külön a többitől, és mossuk őket minél többször.
 
Szóval most ne sajnáljuk a házipálinkát a kezünktől sem! Már ha megvan 60-as.
 
Forrás: www.ezalenyeg.hu
 
Témakörök:

Kapcsolat

Kontur Bt. / Pálinka divízió
Székhely:   1164 Bp. Simongát u. 43.Telephely - felszámolás alatt: 1164 Bp. Vidámvásár u. 143.
Szabó Ferenc Ignác / ügyvezető
(Magyar László / alapító tulajdonos
Email: info@palinkafozes.com
Impresszum