Koronavírus megelőzés másképpen: házi pálinkával fertőtlenítenek Abán

2020. 03. 24., kedd

Mindent megtesznek a városban a koronavírus terjedésének megelőzéséért. Betiltották az alkoholfogyasztást a dohánybolt környékén, leállt a tömegközlekedés, és begyűjtötték a házi pálinkát. Az új polgármester komolyan veszi a koronavírust, így a kijárási tilalom bevezetése se érné váratlanul a települést - írja az Index.

A portál értesülése szerint betiltották az alkoholfogyasztást a dohánybolt környékén, leállt a tömegközlekedés és a házi pálinkát is összegyűjtötték a fejér megyei Abán. Na de mi köze ez utóbbinak a koronavírus elleni védekezéshez? Az új polgármester komolyan veszi a koronavírust, amit ez a látszólag meghökkentő felhívás is bizonyít:

Két nap alatt több mint ötven liter házi pálinka gyűlt össze a felhívásra, miután a polgármester múlt héten arra kérte a helyieket a Facebookon, hogy akinek van otthon, ajánlja fel a pálinkáját a közös cél érdekében, amelyből fertőtlenítőszert készítenek a hétvégén.
 
A tervek szerint először újrafőzik a beadott pálinkát, majd amikor az alkohol eléri a 70 fokot, glicerint és illóanyagokat adnak hozzá.
 
"Igaz, a belekevert levendula ellenére lesz egy kis pálinkaszaga az előállított anyagnak, de még mindig jobb a pálinkaszag, mint a koronavírus" – mondta a portálnak Mikula Lajos polgármester, aki az elmúlt napokban igyekezett mindent megtenni azért, hogy a településen megfékezzék a koronavírus terjedését.
 
Forrás: www.hellovidek.hu

Kapcsolat

Kontur Bt. / Pálinka divízió
Székhely:   1164 Bp. Simongát u. 43.Telephely - felszámolás alatt: 1164 Bp. Vidámvásár u. 143.
Szabó Ferenc Ignác / ügyvezető
(Magyar László / alapító tulajdonos
Email: info@palinkafozes.com
Impresszum