Pálinkásoknak kedvez az időjárás

2020. 07. 01., szerda
Örülhetnek a pálinka szerelmesei, ugyanis a szokatlan időjárás ezekkel az özönvízszerű esőkkel annyira tönkretette a cseresznye és a meggy nagy részét, hogy azok mehetnek a cefrébe. Nem véletlenül kevés a boltokban és a piacokon a szép gyümölcs.
 
– A gyümölcsök nagy része a sok esőtől megrepedt, így a termesztők is tudják, hogy nem szívesen vennék meg ezeket a vásárlók a piacon. A gazdák viszont csökkenteni szeretnék a kárukat, ezért bizonyára sokan készítenek majd pálinkát, mielőtt a termés megrohad – mondta Németh Lajos meteorológus a Borsnak, aki elárulta, a héten még jócskán várható eső.
 
– Kezdődik az aratási szezon, a gaz-dák számára is a napsütés és a száraz idő lenne ideális. A kapások már megkapták azt a csapadékot, amire szükségük volt, de mint tudjuk, ez nem kívánságműsor. A lassan három hete tartó, Medárdra jellemző esős idő hamarosan véget ér, szerdától vagy csütörtöktől kicsit szárazabb lesz a le-vegő. A felhők és a napsütés harcából az utóbbi kerül ki győztesen, tehát örülhetnek a strandolók.
 
Forrás: www.borsonline.hu
Témakörök:

Kapcsolat

Kontur Bt. / Pálinka divízió
Székhely:   1164 Bp. Simongát u. 43.Telephely - felszámolás alatt: 1164 Bp. Vidámvásár u. 143.
Szabó Ferenc Ignác / ügyvezető
(Magyar László / alapító tulajdonos
Email: info@palinkafozes.com
Impresszum