8 magyar kajszipálinka került a kiválóságok könyvébe, 3 tétel lett Top Pálinkakiválóság

2021. 01. 28., csütörtök

Összesen 8 magyar kajszibarack pálinka kapott minősítést 2020-ban a Nemzeti Pálinkakiválóság Programban, és került be a Pálinkakiválóságok Könyvébe. A legjobb kajszipálinkák közül 3 főzde – az Árpád és Vadász Pálinka, a Brill Pálinkaház és a Márton Pálinkafőzde – egy-egy tétele a Top Pálinkakiválóság címet is megkapta. 17 pálinkaház 66 pálinkája/törkölypálinkája kapott minősítést, amelyből a szakmai zsűri véleménye alapján végül 44 pálinka Pálinkakiválóság, 22 pálinka Top Pálinkakiválóság minősítést kapott.

A 2020-as Nemzeti Pálinkakiválóság Programra összesen 20 pálinkafőzde, 138 tétellel nevezett. A részletes analitikai vizsgálatot a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih), az érzékszervi minősítő bírálatot a hagyományoknak megfelelően a magas kvalitású, független szakértőkből álló Pálinkaminősítő Bizottság vakkóstolással végezte. A szabályzat szerint 17 pálinkaház 66 pálinkája, illetve törkölypálinkája kapott minősítést. Ezekből a szakmai zsűri véleménye alapján végül 44 pálinka Pálinkakiválóság, 22 pálinka Top Pálinkakiválóság minősítést kapott – írta meg a Váci Napló.

Minőségi pálinka
 
A program célja a minőségi pálinka és törkölypálinka fogalmának, színes kínálatának, valamint gasztronómiai jelentőségének megismertetése a hazai és külföldi fogyasztókkal, illetve az oltalom alatt álló pálinkák bemutatása a nagyközönségnek, emellett a tételek minősítésével egy olyan gyűjtemény létrehozása, ahol az egyes pálinkák alkalmasak marketing célú bemutatásra.
 
A nyolc magyar kajszipálinka, amelyik elismerést kapott:
Árpád és Vadász Pálinka – Árpád Prémium – Magyar Kajszibarack Pálinka – Top Pálinkakiválóság
Brill Pálinkaház – Sárgabarack pálinka – 2019 – Top Pálinkakiválóság
Kövér Pálinkafőzde – Kajszibarack pálinka – Pálinkakiválóság
Lunczer Pálinkaház – Prémium Kajszibarack Pálinka – Pálinkakiválóság
Márton Pálinkafőzde – Márton és lányai – Magyar Kajszibarack pálinka – Top Pálinkakiválóság
Miskolci Likőrgyár – Hat Királyné Pálinkája – Gönci Barackpálinka – Pálinkakiválóság
Tarpa Manufaktúra – Kajszibarack Pálinka – Pálinkakiválóság
Várda-Distillery – Kulacs – Ó-barack pálinka – Pálinkakiválóság
 
2020-ban a Nemzeti Pálinkakiválóság Programban nyolc magyar kajszibarack pálinka kapott minősítést, és került be a Pálinkakiválóságok Könyvébe. Hármat a Top Pálinkakiválóságok közé, ötöt pedig a Pálinkakiválóságok közé választottak.
 
Forrás: www.magro.hu

Kapcsolat

Kontur Bt. / Pálinka divízió
Székhely:   1164 Bp. Simongát u. 43.Telephely - felszámolás alatt: 1164 Bp. Vidámvásár u. 143.
Szabó Ferenc Ignác / ügyvezető
(Magyar László / alapító tulajdonos
Email: info@palinkafozes.com
Impresszum