Erre vártunk a járvány kezdete óta - Rusvai Miklós: A pálinka tényleg fertőtlenít!

2021. 04. 29., csütörtök

Rusvai Miklós virológus szerint nem lesz baj a teraszok nyitásából, de majd két hét múlva lehet látni az eredményét. A népszerű szakember a Borsnak arról is beszélt, hogy bizony van jó hatása a pálinkának a fertőzés ellen.

Nagyon jó, hogy már kinyitottak a teraszok, az emberekre ráfér, hogy újra szabadabbak lehessenek – véli Rusvai Miklós. A virológus szerint bár tömegek voltak a teraszos szórakozóhelyeken, éttermekben, de ebből nem lesz baj.
 
MÉG MINDIG FONTOS A VÉDEKEZÉS

 

A szakember szerint azonban még mindig fontos a védekezés, és arra is van ötlete, mit kellene tennie a vendéglátóhelyeknek.
NAGYON NEHÉZ VOLT MINDENKINEK TAVALY MÁRCIUS ÓTA, SZÜKSÉG VAN A KIKAPCSOLÓDÁSRA
 
– mondta Rusvai Miklós.
 
– Az, hogy kinyitottak a teraszok, jó ötlet volt. Nem hiszem, hogy emiatt súlyosabb lesz a helyzet, de majd később látjuk csak mit okozott. Viszont az jó lenne, ha a vendéglátósok megoldanák, legyen külön rész az oltottaknak, védetteknek, és a nem védetteknek. Mint korábban elkülönítették a dohányosokat és a nem dohányzókat. Ha pedig egy társaságon belül vannak oltottak, nem oltottak, figyeljenek a távolságtartásra. Mert attól, hogy szabadabbak vagyunk, még mindig vigyáznunk kell egymásra. És aki még nem tette, az oltassa be magát, hogy teljes nyitás lehessen!
 
AZ ALKOHOL BIZONY FERTŐTLENÍT
 
A szakembertől azt is megkérdeztük, tévhit-e, hogy az alkohol fertőtlenít.
 
– Ez nem tévhit, ez az igazság – jelentette ki a virológus.
 
A PÁLINKA TÉNYLEG FERTŐTLENÍT! HA AZZAL MOSUNK KEZET, VAGY HA AZZAL GARGALIZÁLUNK, MEGÖLI A VÍRUST. DE ONNANTÓL MÁR, HOGY A GYOMORBA JUT, MÁR NEM VÉD MEG!

Forrás: www.borsonline.hu

 

 


Jooble

Exkluzív üvegtermékek

 

 

Elektromos fűtőpatronok

 

 

Kapcsolat

Kontur Bt. / Pálinka divízió
Székhely:   1164 Bp. Simongát u. 43.Telephely: 1164 Bp. Vidámvásár u. 143.
(+36 30) 932-9396 Szabó Ferenc Ignác / ügyvezető
(+36 70) 946-9600 Szabó Ferenc / telephelyvezető
(+36 30) 522-1099 Magyar László / alapító tulajdonos
Email: info@palinkafozes.com
Impresszum