Párlat- és pálinkaversenyt tartanak Csíkszeredában. Még lehet jeletkezni!

2021. 05. 13., csütörtök

A Kárpát-medence legjobb pálinkáját arany minősítéssel díjjazzák a nemzetközi párlat- és pálinkaversenyen.

Első alkalommal rendezi meg a Székely Gazdaszervezetek Egyesülete (SZGE) az ÁKOVITA Nemzetközi Párlat- és Pálinkaversenyt. A rendezvény elsődleges célja a kulturált párlat- és pálinkafogyasztás népszerűsítése Erdélyben, különös hangsúllyal az évszázados hagyományokra és a jelenkor minőségi követelményeire.

ÁKOVITA Nemzetközi Párlat- és Pálinkaverseny

ÁKOVITA Nemzetközi Párlat- és Pálinkaverseny
A szervezők fontosnak tartják, hogy az eseménnyel fellendítsék a vállalkozói szférát, növeljék a jelenlegi kereskedelmi lehetőségeket, valamint motiválják az egyéni termelőket a minőségi pálinkák előállítására.
 
„A versenyen a nevezők olyan részletes visszajelzést kapnak az általuk nevezett minták érzékszervi tulajdonságairól, amelyet kiemelt nemzetközi tapasztalatokkal rendelkező minősítők készítenek el” – mondta Becze István, a SZGE elnöke.
 
A párlat- és pálinkaversenyre két kategóriában nevezhetnek az érdeklődők:
 
- Üzleti kategóriában a párlatot és/vagy pálinkát előállító és/vagy forgalmazó üzleti vállalkozások jelentkezését várják.
 
- Az egyéni kategóriában pedig a párlatot előállító magánfőző vagy bérfőzdében előállíttató magánszemélyek nevezhetnek.
 
„Ritkán adódik a lehetőség, hogy magyarországi, erdélyi, kárpátaljai, felvidéki, vajdasági és más külhoni magyar párlatok, pálinkák versenyezzenek az arany minősítésért. Mi is kíváncsian várjuk a határon túliak jelentkezését” – tette hozzá Becze. A versenyen csak azokat a párlatokat és pálinkákat fogadják el mintának, amelyek megfelelnek a szükséges előírásoknak.
 
A jelentkezés menete
A rendezvény nevezési határideje 2021. június 11., déli 12 óra, a nevezett minták érzékszervi minősítése pedig 2021. június 18–19. között zajlik majd.
 
A versenyre nevezett mintákat a következő címre kell eljuttatniuk a versenyzőknek: Csíkszereda, postai irányítószám: 530103, M. Eminescu utca, 2/A szám, Hargita megye, Románia. (A nevezett mintákat személyesen is le lehet adni hétfőtől péntekig 8-16 óra között, ugyanezen a címen.)
 
További részletekről és a versenyszabályzatról a vetélkedő weboldalán (akovita.ro), vagy a SZGE Facebook-oldalán lehet tájékozódni.
 
Az ÁKOVITA Nemzetközi Párlat- és Pálinkaverseny – Erdély – Csíkszereda, 2021 főtámogatója Magyarország Agrárminisztériuma. A verseny a Pálinka Nemzeti Tanács, Hargita megye és Csíkszereda város intézményei és más szakmai szervezetek és cégek segítségével kerül megszervezésre.
 
Forrás: www.agroinform.hu
 

Eseménynaptár

Jooble

Exkluzív üvegtermékek

 

 

Elektromos fűtőpatronok

 

 

Kapcsolat

Kontur Bt. / Pálinka divízió
Székhely:   1164 Bp. Simongát u. 43.Telephely: 1164 Bp. Vidámvásár u. 143.
(+36 30) 932-9396 Szabó Ferenc Ignác / ügyvezető
(+36 70) 946-9600 Szabó Ferenc / telephelyvezető
(+36 30) 522-1099 Magyar László / alapító tulajdonos
Email: info@palinkafozes.com
Impresszum