Pálinka: drága, de a miénk

2021. 12. 13., hétfő
A Pálinka Nemzeti Tanács elnöke szerint egyértelműen árat kellene emelni. De azt, hogy a pálinka mennyire drága lehet, azt a piac újraindítása dönti majd el, nyilatkozta Mihányi László.
 
Szerinte a pálinkát komoly adó sújtja, amit bele kellene építeniük az árakba. Az áremelést azonban nemcsak a gyümölcsök drágulása, hanem az egyéb más tényezők, például az energia és az üzemanyagok árának emelkedése is indokolttá tenné.
 
Pálinka csak Magyarországon termelt gyümölcsből készülhet, és a főzés minden egyes lépését az országhatáron belül kell elvégezni – idézi az Index az InfoRádióban elhangzott interjút. A hazai gyümölcstermesztést azonban több alkalommal is komoly problémák sújtották az elmúlt években. Például a barack ára az egekben van: amíg néhány évvel ezelőtt még 200 forintért lehetett hozzájutni a gyümölcshöz cefrézéshez, addig legutóbb már 400 forintos kilónkénti árról is lehetett hallani – közölte a Pálinka Nemzeti Tanács elnöke.
 
Mint elmondta, a lehetséges áremelés mértéke a terméktől, és a gyümölcs fajtájától is nagyban függhet. Az sem okoz könnyebbséget, hogy bár a piac már újranyitott, a 2019 előtti évekhez képest még mindig nagyjából 40 százalékos lemaradásban van. 
 
Forrás: www.hirklikk.hu

Kapcsolat

Kontur Bt. / Pálinka divízió
Székhely:   1164 Bp. Simongát u. 43.Telephely - felszámolás alatt: 1164 Bp. Vidámvásár u. 143.
Szabó Ferenc Ignác / ügyvezető
(Magyar László / alapító tulajdonos
Email: info@palinkafozes.com
Impresszum