Hosszú életet akar? Napi egy pálinka segíthet!

2022. 06. 09., csütörtök
A világ jelenlegi legidősebb férfiúja jelenleg José Vincent Mora Venezuelából. Az öregúr 113 éves múlt, és hivatalosan is bekerült a Guinness rekordok könyvébe, mint a világon a legidősebb életben lévő férfi.
 
Orvosa szerint kitűnő állapotban van, és egy kis nagyothalláson, illetve magas vérnyomáson kívül kutya baja. Gyógyszert nem szed, éppen ellenkezőleg, amikor a hosszú élet titkáról kérdezték, azt válaszolta, hogy meg kell inni naponta egy kupica pálinkát.
 
Szenyor Mora 11 gyermekkel, 41 unokával, 18 dédunokával és 12 ükunokával rendelkezik. Érdekesség, hogy 
 
AZ ÖREGÚR VENEZUELA ELSŐ, ÉS MIND EZ IDEIG EGYETLEN BIZONYÍTOTTAN 100 ÉV FELETTI KORT MEGÉLT POLGÁRA.
 
Elődje a világ legidősebb férfiúi között a spanyol Saturnino de la Fuente Garcia volt, aki idén januárban hunyt el 112 éves és 341 napos korában. A venezuelai rekorder azonban még jócskán elmarad a valaha élt, bizonyítottan legidősebb férfitől, aki a japán Jiroemon Kimura (1897–2013) volt, és 116 évig és 54 napig élt. A legidősebb nő a világon jelenleg egy 118 éves francia apáca, André nővér, aki 1904. február 11-én született Lucile Randon néven. Ő is jócskán elmarad azonban a női és abszolút rekorder francia Jeanne Calment (1875–1997) mögött, aki 122 évet és 164 napot töltött a Földön. 
 
Nehéz sors
Szenyor Mora egyébként egy farmon töltötte gyermekkorát, majd útépítőként dolgozott. Iskolába csak egy hónapig járt, mivel miután tanítója megbetegedett, nem volt, aki tanítsa. Írni és olvasni azonban igy is megtanult egy könyvből, amit tanítója adott neki.
 
Felesége már az 1990-es években elhunyt, és gyermekei nagy részét is túlélte. Közülük hat van még életben, három fiú és három lány. Napjának nagy részét kerekesszékben tölti, és elmondása szerint családja szeretete élteti. Azon is túltette magát, hogy egy ideig egy csaló lenyúlta nyugdíja nagy részét. 

 

Forrás: www.index.hu


Kapcsolat

Kontur Bt. / Pálinka divízió
Székhely:   1164 Bp. Simongát u. 43.Telephely - felszámolás alatt: 1164 Bp. Vidámvásár u. 143.
Szabó Ferenc Ignác / ügyvezető
(Magyar László / alapító tulajdonos
Email: info@palinkafozes.com
Impresszum