Küldetésünk

A Pálinkafőzés.com weboldalt üzemeltető Kontur Bt. 1991-ben alakult és mindez idáig számos tevékenységnek biztosított sikeresen jogi személyiséget, a mindenkori törvények betartásával és a korrekt üzleti etika biztosításával. Hitvallásunk, hogy az optimális üzleti kapcsolatban minden fél nyertes.

A kormány akciótervének 9. pontja értelmében 2010 szeptemberében megtörtént a pálinkafőzés liberalizációja. Az ezzel kapcsolatos információk már hónapokkal a kihirdetés előtt kiszivárogtak, így lehetőséget látva egy új piac kialakításában elindult a Pálinkafőzés.com hírportál, mely feladatának tekintette a nagyközönség tájékoztatását a szabaddá tett pálinkafőzés törvényi kereteiről, a minőségi pálinka megismeréséről, pálinkaversenyekről, fesztiválokról, a belföldi és külföldi pálinkafőző berendezések kínálatáról.

Ezzel egy időben létrehoztuk a Magyar Pálinka Nagykövetséget. A Nagykövetség célja, feladata, mindenkori küldetése azon misszió, melyben országunk egyedülálló és értékes Hungarikumának áldozhatunk a magyarság érdekében. A pálinka, mint Hungarikum önmagában testesíti meg a magyarok tehetségét és ösztönös maximalizmusát azzal, hogy tökéletesítette a világ számára a gyümölcspárlatot.

2010 és 2012 között az volt a küldetésünk, hogy olyan közösségi oldalt hozzunk létre, mely összefogja, népszerűsíti és erősíti a magyar gyümölcspárlat piacot, mind a pálinka és főzőberendezések, mind a hírek, információk, szabályozások, rendezvények, programok naprakész publikálásának tekintetében. Ennek eredményeképpen a Pálinkafőzés.com ebben a piaci szegmensben a legnézettebb, piacvezető információs, kereskedelmi és szolgáltató portál.

2013 februárjában indítottuk el egész napos gyakorlati oktatásunkat, mely azóta is töretlen sikerrel képzi a minőségi házi pálinka után érdeklődőket. Ezt követte egy négyórás szakmai továbbképzés, mely az általunk gyártott egylépcsős főzési technológia gyakorlati alkalmazását hivatott bemutatni. 

Ugyanebben az évben megkezdtük egy olyan pálinkafőző tervezését és fejlesztését, mely a piacon lévő főzők jó tulajdonságait ötvözi és az esetleges gyermekbetegségeket kiküszöböli. Mindezt felruházva olyan további előnyökkel, mely a készüléket differenciálja a versenytársaktól és lehetővé teszi, hogy az egyedülálló technológia bármely külpiacon megállja a helyét. Az egyetlen termékből aztán termékcsalád lett, mely három különböző méretű házi egylépcsős, két különböző méretű házi hagyományos kisüsti berendezést számol, illetve kiegészültünk egy speciális sörfőző készülékkel, lekvárfőző üstökkel, kisipari magozó géppel és 2017-ben egy üzemi pálinkafőző berendezéssel is. A Pálinka Mester termékcsalád nem csak belföldön terjed, hanem a földkerekség több országában is képviseli munkánk gyümölcsét Kanadától Kínáig.

Jövőbeni küldetésünk, hogy termékcsaládunkon keresztül megismertessük a világ országaival a magyar gyümölcspárlatot, annak fogyasztási kultúráját, magas színvonalú előállítását és tiszteletét. Büszkeségünk, hazaszeretetünk és a minőségi pálinka iránti nagyrabecsülés motivál bennünket arra, hogy kiálljunk ezen kiváló Hungarikumért. Mivel a pálinka magyarsága vitathatatlan, ezért profilunkban törekszünk a magyar termékek és szolgáltatások bemutatását preferálni.


Kapcsolat

Kontur Bt. / Pálinka divízió
Székhely:   1164 Bp. Simongát u. 43.Telephely - felszámolás alatt: 1164 Bp. Vidámvásár u. 143.
Szabó Ferenc Ignác / ügyvezető
(Magyar László / alapító tulajdonos
Email: info@palinkafozes.com
Impresszum