Hobby/Standard/Duplikált pálinkafőzők

Pálinkafőző rendelés, információ kérés az oldal alján
pálinkafőző berendezés
pálinkafőző berendezés
pálinkafőző berendezés
pálinkafőző berendezés

Hobby főzők:

Forrasztott kivitelű pálinkafőző dísz szegecseléssel. Az üst űrtartalma 5 liter.

Az 5l-es  Hobby pálinkafőző teljes mértékben alkalmas a legjobb minőségű kisüsti pálinka főzésére, mindössze kis mérete miatt kapta a ‘Hobby’ nevet.

Alapanyaga 100%-ban vörösréz (kivéve a forrasztást). A forrasztás anyaga nem tartalmaz ólmot.

Standard főzők:

Kisüsti pálinkafőzésre alkalmas, forrasztott kivitelű pálinkafőző. A forrasztás anyaga nem tartalmaz ólmot. A berendezés alapanyaga vörösréz.

A gömb alakú üstnek és a hagyma alakú kupolának köszönhetően nagyon tiszta párlat készítésére alkalmas.

A főzőüstben maximum 5,5l cefre helyezhető el. Kis mérete és alacsony ára miatt kiválóan alkalmas kísérletezésre, borpárlat készítésre vagy hobbi célokra.

FONTOS: Az első használat előtt végezzen egy tisztító lepárlást!

Mi a különbség a Hobby és a Standard pálinkafőzők között?

1. A standard pálinkafőzők forrasztása szebb, de a Hobby pálinkafőzőkön van egy sor dísz szegecselés.
2. A standard pálinkafőzőkön a páracső és a hűtő csatlakoztatása hollanderrel történik, míg a hobbynál a két cső egyszerűen összecsúsztatható.
3. A standard pálinkafőzők hűtőjén hideg víz bemeneti és meleg víz kimeneti csonk is van, a hobbykon csak meleg víz kimeneti, a hidegvíz bemeneti csonk hiányzik.  Ezért vagy ki kell merni a meleg vizet, és hideget önteni a helyére, vagy a hűtő aljába kell lógatni egy csövet/slagot.

Hobby dupla-falú főzők:

A dupla falú pálinkafőzők jelentik technológiai szempontból az ideális megoldást mind az alszesz lefőzésére, mind pedig a finomításra.

A főzőüst belső és külső fala között egy zárt rés van, amit vízzel, vagy hőközlő olajjaltölthetünk fel (víz használata esetén az üstöt csak korlátozottan tudjuk felmelegíteni, ezért a teljes alkohol mennyiség kinyeréséhez hőközlő olaj használata szükséges).  Mivel az üst belső fala nem érintkezik közvetlenül a hőforrással, így teljesen kizárt, hogy akár a legproblémásabb cefre is leégjen. A dupla falú főzőkkel nagy lángon, akár fa tüzeléssel is, gyorsan elvégezhető a cefre levének elforralása, azaz az alszesz kifőzése.

A finomítás során a két fal közti folyadék a hőt egyenletesen elosztja az üst belső falán, így biztosítva a cefre egyenletes melegítését. Az egyenletes melegítés hatására a cefre azonos forráspontú összetevői az üst egész űrtartalmában közel egyidőben párolognak el, így nyerhető a lehető legtisztább párlat.

A szimpla falú főzőkben az alszesz gyorsabban melegszik az üst aljának közelében. Így könnyen előfordulhat – különösen nagy fűtésteljesítmény mellett és nagy űrméretű üstökben -, hogy az üst aljáról már az utópárlati frakcióhoz tartozó, magasabb forráspontú anyagok párolognak, míg felülről az etil-alkohol. Ezáltal az egyes összetevők jobban keverednek, kevésbé lesz tiszta a párlat. Ezt a problémát oldják meg a dupla falú pálinkafőzők.

A dupla falú pálinkafőzők biztonsági szeleppel vannak felszerelve, így normál légköri nyomáson üzemelnek, a főzőüst védelme érdekében. Emiatt, ha vízzel töltjük fel, a cefre sohasem éri el a 100 fokot, hiszen a víz már előbb elpárolog. Ha az utópárlatot is ki akarjuk nyerni egy későbbi ismételt lefőzéshez, célszerű a két fal közé trafóolajat tölteni.

A kupola az üstön kialakított vízvályúba fekszik, ami hosszú távon biztosítja a tökéletes szigetelést akkor is, ha a pálinkafőző esetleg megsérül, deformáloódik. Nem szükséges fix rögzítést kialakítani, így dugulás, üzemzavar esetén sem fordulhat elő olyan mértékű túlnyomás, ami a főző sérüléséhez, felrobbanásához vezetne.

5 l-es hobby

5 l-es hobby


Kapcsolat

Kontur Bt. / Pálinka divízió
Székhely:   1164 Bp. Simongát u. 43.Telephely - felszámolás alatt: 1164 Bp. Vidámvásár u. 143.
Szabó Ferenc Ignác / ügyvezető
(Magyar László / alapító tulajdonos
Email: info@palinkafozes.com
Impresszum