Pálinka Prof. egylépcsős pálinkafőző

Pálinkafőző rendelés, információ kérés az oldal alján
Pálinka Prof. pálinkafőző
pálinkafőző berendezés
pálinkafőző berendezés
pálinkafőző berendezés
pálinkafőző berendezés
pálinkafőző berendezés
pálinkafőző berendezés
pálinkafőző berendezés
pálinkafőző berendezés
pálinkafőző berendezés

PÁLINKA PROFESSZOR HASZNÁLATI ÚTMUTATÓ (pdf formátumban) >>>

Bemutatjuk a Pálinka Professzor 5.0/95 egylépcsős házi pálinkafőző berendezést, mely 100%-ban magyar termék.

A törvény adta lehetőséget kihasználva 2010. második felében már elkezdődött a közelítőleg 100literes házi méret kialakítása és tesztelése. Több mint egy év alatt számos verzió látott napvilágot, ám a hosszas fejlesztési folyamat eredményeképpen sikerült ötvözni a magas minőségi, üzemi színvonalat a hatékonysággal, illetve a rendkívül kedvező árral. Ennek megfelelően 2012 áprilisában elindult a legújabb, mára kiforrott verzió gyártása. A Pálinka Prof., a német főzőknél alkalmazott réztöltet fogadó ráccsal került megépítésre, mely a finomító oszlopban lett elhelyezve. A vörösréz katalizációs hatása eredményeképpen „hagyományosabb” karakterű pálinka íz keletkezik, ugyanakkor az eredeti gyümölcsre jellemző illat erőteljesebben érezhető.

Műszaki és technikai ismertető

 • Egylépcsős csúcstechnológia, azaz nincs szükség kétszeri lepárlásra, mert a cefre betöltését és a felfűtést követően kész pálinka nyerhető.
 • Üst mérete 95 liter, dupla falú, vízfürdős, anyaga 4301 élelmiszeriparban használatos szabvány rozsdamentes, saválló acél, pikkelyezett felülettel, rozsdamentes lábakkal.
 • Kupola felület polírozott (páratér).
 • Polírozott, 3 tányéros koncentráló (finomító) oszloppal, reflux visszaáramoltatóval, deflegmátorral (előhűtő) és átfolyós rendszerű hűtővel, duplafalú csőben.
 • Réz katalizátor fogadó rácsozat a páratérben van elhelyezve, opcionálisan vásárolható hozzá réztöltet gyűrű csomag, mely a főzés után kivehető, kezelhető, tisztítható.
 • Toronyban aromadúsító. Fokozhatjuk a párlat természetes íz és aromahozamát a cefreazonos aszalt gyümölcsök belehelyezésével, így teljesen kizárható az aromafokozó adalékok használata.
 • 150 mm töltő és ürítő nyílás.
 • Gázégővel, vagy gázzsámollyal fűthető. Gőzfűtés esetén a palást max. 0,5 bar nyomással terhelhető, magasabb hálózati nyomás esetén, a készülék elé reduktort kell beszerelni.
 • Minimum 26cm-es átmérőjű gázégővel kell alátüzelni, hogy elérjük az optimális főzési időt.
 • Főzési idő átlagos gyümölcscefre esetén, teljes töltéssel 4-5 óra.
 • 1 palack pb gáz kb. 200-250 liter cefre kifőzésére elegendő.

Esetleges elrontott, leégetett pálinkát kijavíthatja evvel a készülékkel. Nem kell mást tennie, mint egy lefőzés után a rossz pálinkáját beletölti az aromatoronyba és újrapárlással letisztázhatja a javítani kívánt rossz párlatot. A készülék kiszűri, megtisztítja, leválasztja a rossz és káros aromákat. Így egy tisztább, ihatóbb párlat nyerhető.

A 2,5 kg réztöltetet az ár tartalmazza.

A készülék elektromos előkészítésének felára bruttó 100.000,- Forint. Ez tartalmazza a fűtőszál fogadó hüvely kialakítást, az üst magasítását, a 4,5kw-os fűtőszálat és a szilárdtestrelét a hűtőbordával. 

A készülék kizárólag személyesen átvehető, szállítani nem tudjuk.

Pálinka Prof. 95l-es pálinkafőző gáz üzemben

1,000,000 Ft.

További információ

Oktató videó Pálinka Professzor főzőhőz


Kapcsolat

Kontur Bt. / Pálinka divízió
Székhely:   1164 Bp. Simongát u. 43.Telephely - felszámolás alatt: 1164 Bp. Vidámvásár u. 143.
Szabó Ferenc Ignác / ügyvezető
(Magyar László / alapító tulajdonos
Email: info@palinkafozes.com
Impresszum