Pálinkás hírek

Zöldségekből párlat

2017. 03. 27., hétfő

Sárgarépából, sütőtökből, zellerből és céklából is készítenek párlatokat, azt mondják, ezek igazi különlegességek.

A Destillata magyar nemzeti nyertese az Agárdi Pálinkafőzde

2017. 03. 24., péntek

Az ausztriai Destillatán, Közép-Európa legnagyobb párlatversenyén a magyar nemzeti győztes az Agárdi Pálinkafőzde lett - mondta Wolfgang Lukas, a versenyt rendező cég ügyvezető igazgatója szerdán a budapesti díjátadón.

Rajong a pálinkáért az Oscar-díjas Jeremy Irons

2017. 03. 24., péntek

Nem mindennapi barátságról számolt be a sonline.hu. Az Oscar- és Golden Globe-díjas színész, Jeremy Irons hosszú évek óta jó kapcsolatot ápol egy magyar galériatulajdonos hölggyel, aki nem mellesleg egy somogy megyei településen, Alsóbogáton egy kastéllyal is büszkélkedhet. A világsztár, aki számos alkalommal volt már Magyarországon, ismét hazánkban forgat. Most a Red Sparrow című filmjét, ezért felvette a kapcsolatot Soóky Mariettával, aki megvendégelte az alsóbogáti Kiskastélyban.

Miből legyen lekvár, pálinka?

2017. 03. 24., péntek

A haszonhajtó gyümölcsöket kedvelik a homokhátság gyümölcstermesztői. Az idei ültetési idényben is a lekvár és a pálinka alapanyagok dominálnak.

A Veritashoz kerül a Márton és Lányai disztribúciója

2017. 02. 22., szerda

A Veritas borkereskedés és Bárány Péter, a Rézangyal Kft. volt kereskedelmi igazgatója vásárolja meg a Márton és Lányai pálinkamárka jogait tulajdonló cég 50%-át. 

Ipari mennyiségű párlatot találtak a bolgár szerzeteseknél

2017. 02. 13., hétfő
Egy rutinellenőrzés során 2356 liter rakiját, vagyis párlatot foglalt le két kolostorban a bulgáriai vámhatóság – írja a Sofia Globe.

Lobbiznak az erdélyi pálinkások

2017. 02. 09., csütörtök

Az erdélyi magyar identitástudat sérül azzal, ha nem használhatjuk az anyanyelvünknek megfelelő elnevezést a pálinkára – fejtette ki a Világgazdaságnak Péter Ferenc, az erdélyi Maros megye önkormányzatának elnöke. Péter ezért a másik két székely megyét irányító kollégájával, a kovásznai Tamás Sándorral, valamint a hargitai Borboly Csabával közösen kérte a közelmúltban a pálinkatörvény módosítását a magyar kormánytól.

Kereskedelmi főzdék is nevezhetnek Gyulán!

2017. 02. 07., kedd

Brillante – 2017, a név, amely összekapcsolja a 18. Gyulai Pálinkafesztivál keretein belül meghirdetésre kerülő párlat és pálinka versenyeket. A rendezvény keretein belül 2016. decemberében már meghirdetésre került a Bérfőzetők és Magánfőzők Nemzetközi Párlat Versenye, amely most Kereskedelmi Főzdék Pálinka Versenyével bővült.

Fazekas Sándor: Piros László mondjon le!

2017. 02. 06., hétfő

Fazekas Sándor földművelésügyi miniszter lemondásra szólítja fel Piros Lászlót, a Magyar Pálinka Lovagrend vezetőjét.

Páratlanul finom párlatok - A várbéli lelet alapján készült el a főzőedény

2017. 02. 06., hétfő

Kőszeg - Hétvégén tartották az első, kőszegi Páratlan Párlatnapot. A pálinka köré szervezett versenyre csaknem száz értékes nedű érkezett, amelyekből több arany minősítést kapott.

A pálinka névhasználat kiterjesztéséről a kormány dönt

2017. 02. 03., péntek

A magyar kormány minden érintett számára megnyugtató megoldást keres az Erdélyi Pálinka Lovagrend által felvetett kérésre, miszerint az Erdélyben főzött pálinkákra is terjedjen ki az európai uniós eredetvédettség.

Páratlan párlatnap és pálinkaverseny

2017. 02. 02., csütörtök

Első ízben rendeznek nagyszabású pálinka és párlatversenyt Kőszegen. Ezt mondta szerdán Pócza Zoltán, a rendezvénynek otthont adó Jurisics-vár Művelődési Központ és Várszínház igazgatója.


Eseménynaptár

Pálinka Világkupa 2015 Gyula

Exkluzív üvegtermékek

Kapcsolat

Kontur Bt. / Pálinka divízió
Székhely:   1164 Bp. Simongát u. 43.Telephely: 1164 Bp. Vidámvásár u. 143.
Tel: (+36 30) 522-1099 / (+36 30) 932-9396
Email: info@palinkafozes.com
Impresszum