Pálinka Napok Balatonalmádiban – augusztus 26-29.

2010. 08. 24., kedd

A gasztronómiai és borturizmuson túl, egy olyan sajátos magyar termékkel gazdagodott a turizmus piaca, mint a pálinkaturizmus. Augusztus utolsó hetében Balatonalmádiban Pálinka Napokat tartanak neves pálinkaházak főzeteivel, gasztronómiai és zenei csemegékkel.

Nő a Pálinka ázsiója. Európában a magyar Pálinka megkapta a név kizárólagos használatát. Az Európai Unió területén pálinka néven csak a Magyarország területén termett gyümölcsből, itt főzött párlatot nevezhetjük. (Ausztria négy tartományában kapott még jogot a barackpálinka név használatára.)

A nemzetközi turizmus figyelme éled a hungaricum, a pálinka felé.

A Balaton környékén a lecsótól a gombócig, különféle rendezvényötletek keltek szárnyra. Ott, ahol a Balaton melletti egyetlen szeszfőzde kiváló hátteret teremt, a rendezvény szakmaiságát és egyben hitelességét is erősíti, rendezik a Balatonalmádi Pálinka Fesztivált augusztus 26-29. között.

A Balatonalmádi Turisztikai Egyesület döntése: minden évben, augusztus vége Balatonalmádiban a magyar gyümölcs, a pálinka tisztelete!

A szálláshelyeken „Pálinkás jó reggel(i)t!” kívánunk, az Éttermekben "Jó ebéd (, ami)hez szól a nóta ", A Wesselényi Strand előtti Rendezvénytéren neves Pálinkaházak kínálják finom nedűiket, étket-adók, borházak, népi iparművészek, kézművesek kiállítása és vására környezetében. Hangulatos zene, tánc szórakoztatja a közönséget a színpadon.

A Wesselényi strand főbejáratánál, a rendezvénytéren esténként a harapnivaló mellé neves pálinkaházak illatos főzeteit kóstolhatják az érdeklődők, népi iparművészek termékei közül válogathatnak és színpadi produkciókat, koncerteket élvezhetnek.

A belépés ingyenes, mindenkit szeretettel várnak a szervezők!


Kapcsolat

Kontur Bt. / Pálinka divízió
Székhely:   1164 Bp. Simongát u. 43.Telephely - felszámolás alatt: 1164 Bp. Vidámvásár u. 143.
Szabó Ferenc Ignác / ügyvezető
(Magyar László / alapító tulajdonos
Email: info@palinkafozes.com
Impresszum