Tvrtko: Félmilliót adtak a pálinkámért!

2010. 11. 09., kedd

Több mint félmillió forintot fizettek a pálinkámért! Óriási öröm. Különösen, hogy az utolsó forintig Kolontárra és Devecserre jut minden. Ráadásul, a hungaricumnak köszönhetően olyan embereket ismerhettem meg, akikre a legnagyobb bajban is számítani lehet. Ezért tartottam a „Búcsú a pokolban” című könyvem bemutatóját egy szatmári kisfalu pálinkafőzdéjének nagytermében…

Hirtelen ötlet volt, bevallom. Gyorsan döntöttem el, hogy ezúttal nem egy budapesti csili-vili könyváruház különtermében vagy egy luxusszállodában mutatom be a könyvemet, hanem egy alig hétszáz lelket számláló szatmári kisfalu pálinkafőzdéjében. 

Hogy miért történt ez így? Nos, beleszerettem Panyolába. Abba a kisfaluba, ahol az őzike háziállat, ahol lenyűgözően vendégszeretők az emberek, és amely falu… nos, igen… szóval Panyola 1970-ben kis híján teljesen megsemmisült a nagy tiszai árvízben. Akkor nem csak házak, egész utcák tűntek el, családok vesztették el mindenüket. Pillanatok alatt, akár csak Kolontáron és Devecseren, negyven évvel később.

A pálinkájáról méltán híres Panyolán pár hónappal ezelőtt megtanítottak pálinkát főzni. Nagy élmény volt, soha nem csináltam még ilyet korábban. Különös érzés kerített hatalmába, amikor palackoztam: saját pálinkám lesz, igazi panyolai.

Itt talán meg is állt volna történetem, de… megtörtént a szörnyű iszapkatasztrófa. Panyoláról pedig azonnal jelentkeztek pálinkás barátaim. Mondták, tudják ők, hogy mit érezhetnek most a hajléktalanná váló emberek és kérdezték, hogyan segíthetnének?

Közösen kitaláltuk, hogy eladjuk a pálinkámat. A pálinkánkat. Éjszakákon át vásári kikiáltót alakítottam, barátaimmal együtt. Összejött több mint félmillió forint. És ami pénzben megfizethetetlen: megmutatkozott az emberi szolidaritás. Az ország túlvégén lévő pici falu, Panyola jelesre vizsgázott. Nos, ezért tartottam meg ott a „Búcsú a pokolból” hivatalos bemutatóját. Könyvem hátoldalán ez olvasható: a Búcsú a pokoltól a TALPRAÁLLÁS KÖNYVE!  Mert talpra kell állni, akkor is, ha nem látjuk a holnapot! 

Köszönet illeti Böszörményi Sándort és Csonka Istvánt, nagyszerű emberi tartásukért. És személyesen is köszönöm annak a rengeteg embernek, aki megtisztelt azzal, hogy az országos premierre eljött! Szívet melengető érzés volt: köszönöm, Panyola!

forrás: www.pokoli.hu


Kapcsolat

Kontur Bt. / Pálinka divízió
Székhely:   1164 Bp. Simongát u. 43.Telephely - felszámolás alatt: 1164 Bp. Vidámvásár u. 143.
Szabó Ferenc Ignác / ügyvezető
(Magyar László / alapító tulajdonos
Email: info@palinkafozes.com
Impresszum