Luca napi pálinkaünnep és retrofesztivál lesz Nyíregyházán

2010. 12. 08., szerda

A rendezvény szervezői a kulturált szeszfogyasztásra kívánják felhívni a figyelmet.

Több mint százféle pálinkát, köztük az eredetvédett szabolcsi almát és a szatmári szilvát is megkóstolhatják az ínyencek a szombati Luca napi pálinkaünnepen Nyíregyházán, ahol nyírségi különleges ételeket is felszolgálnak, majd Retro Fesztivál zárja az egésznapos programot.

11 órától várják a hungarikumok és a gasztronómia szerelmeseit az idén már harmadik alkalommal sorra kerülő pálinkaünnepre.

pálinka

A rendezvénnyel a kulturált minőségi pálinkafogyasztásra szeretnék ismételten felhívni a szeszkedvelők figyelmét, hangsúlyozva a mindennapos, de szigorúan kismértékű poharazgatás kedvező hatását az egészségmegőrzésben. A rendezvény résztvevői ezúttal is az ország, a térség leghíresebb pálinkafőzdéinek termékeit kóstolhatják meg, nemzetközi és magyar nagydíjas párlatok sorakoznak fel.

A hét eredetvédett magyar pálinka közül kínálják majd a világhírű terméknek számító szabolcsi alma- és szatmáriszilva-pálinkát. Emellett a beregi főzdék ugyancsak bemutatják minőségi áruikat, az igazinak tartott, vegyes gyümölcsből főzött párlatokat, hogy teljes legyen a régió kínálata. A kulturált pálinkafogyasztásra a rendezésben szintén szerepet vállaló Szatmár-Beregi Pálinka Lovagrend tagjai hívják majd fel a figyelmet látványos bevonulásukkal.

A nyíregyházi sportcsarnokban megnyíló "pálinkafaluban" nyírségi, tirpák ételkülönlegességeket is főznek, sütnek és felszolgálnak. A házi disznóvágás ételeihez az étvágygerjesztést a pálinka adja, befejezésként pedig a különleges ízesítésű forralt bor kínálják.

Szombat este 19 órától a nyíregyházi Retro Rádió fesztiválja zárja a Luca napi programot, ezen Korda György és Balázs Klári, Delhusa Gjon, valamint a Republic, a Groovehouse, az Ámokfutók és az UFOegyüttes lép fel.

forrás: www.mti.hu / www.hirado.hu

Témakörök:

Kapcsolat

Kontur Bt. / Pálinka divízió
Székhely:   1164 Bp. Simongát u. 43.Telephely - felszámolás alatt: 1164 Bp. Vidámvásár u. 143.
Szabó Ferenc Ignác / ügyvezető
(Magyar László / alapító tulajdonos
Email: info@palinkafozes.com
Impresszum