Megmutatjuk a Matheus új főzdéjét

2010. 12. 12., vasárnap

Kende báróé volt egykor a pálinkafőzde, ma már a legmodernebb technológia szolgálja a hagyományt.

2010 nyarára elkészült – a beruházás első ütemeként - a Matheus Pálinkaház szeszfőzdéje Ököritófülpösön. A település a Holt-Szamos partján található, a pálinkának való gyümölcs ott terem a környéken, a vilmoskörte, szilva, megy, alma, fekete ribizli, bodza, mind onnan származik. Érdekesség, hogy bár a tulajdonosok véletlenül bukkantak az épületre, amiben régen pálinkafőzde működött, kiderült, hogy egyikük – a névadó Máté Csaba - dédapjáé, Kende báróé volt valamikor a főzde. Így a pálinkafőzéssel gyakorlatilag egy régmúltból eredő családi hagyatékot is életre kelt a pálinkaház. S, hogy ez mit jelent a gyakorlatban, arról Máté Csaba így nyilatkozott lapunknak: „Ötvözzük a családi hagyományt, a több száz éves recepteket és a jelenkor technikáját, hiszen a gyártó cég szerint is Európa legmodernebb főzdéje az ököritófülpösi. Az egyetemet végzett főzőmester felügyeletével a hagyományos, kétkörös, kisüsti módszerrel készítjük e kivételes italokat a 450 literes főzőüstön és a 300 literes finomítóüstön, de mindkét fázist komputer vezérli, beépített laborműszer segítségével.”

Ahogy arről korábban beszámoltunk a főzde már üzemel, lefőtt az első pálinka, ám most megmutatjuk az épületet, a berendezést, 4cent.hu oldalain láthatják elsőként az új beruházásról készült felvételeket.

De nem csak ez a legfontosabb hír decemberben a Matheus Pálinkaházzal kapcsolatban. Akik régi kedvelői a márkának tudják, hogy a Matheus pálinkákhoz a cég webshopjában is hozzá lehet jutni. Kínálatukban megtalálja az érdeklődő a ferences szerzetesek több száz éves receptje alapján készült, többszörösen díjnyertes, különleges, eperfahordóban érlelt Matheus pálinkákat, különböző kiszerelésekben. De válogathat két kiváló borászat boraiból és egyéb minőségi termékekből is. Máté Csaba tulajdonos úgy gondolta, ebben az évben ünnepeljék együtt a Matheus pálinkát szeretőkkel a karácsonyt, ezért a Matheus Classic 50 fokos pálinkáikat 20 százalékkal olcsóbban vásárolhatják meg a webáruházukban.

Szerző: Gyöngyössy Boglárka

Fotó: Matheus Pálinkaház

forrás: www.4cent.hu


Kapcsolat

Kontur Bt. / Pálinka divízió
Székhely:   1164 Bp. Simongát u. 43.Telephely - felszámolás alatt: 1164 Bp. Vidámvásár u. 143.
Szabó Ferenc Ignác / ügyvezető
(Magyar László / alapító tulajdonos
Email: info@palinkafozes.com
Impresszum