Lekvár és gyümölcslé a pálinka mellé

2011. 02. 07., hétfő

 

A gyulai XII. Nemzetközi Kisüsti Pálinka Fesztivál, Kiállítás és Vásár – 2011 április 15-16-17 - keretében hirdették meg a rendezők az I. Lekvár és Gyümölcslé Versenyeket is – tudatta az OBJEKTÍV Hírügynökséggel Lovász Sándor főszervező.

- Nagyon sokan buzdítottak erre a lépésre. A pálinka kiinduló pontja a gyümölcs. S ha már gyümölcs, akkor a pálinkák mellett ott vannak a finom lekvárok és gyümölcslevek, és azokat is érdemes lenne minősíteni. Ráadásul sok pálinka, - gyümölcspárlat főző párhuzamosan készít lekvárt és gyümölcslevet, saját receptúra szerint. Remélem, a versenyre elhozzák ezeket. A zsűrizést a legjobbakra bízzuk, szakmai fővédnöknek Prohászka Bélát, a Magyar Nemzeti Gasztronómiai Szövetség Elnökét kértük fel.

Eddig is azt mondtam, hogy a Kisüsti Pálinka Fesztivál az ország legfinomabb rendezvénye. Csak megerősíteni tudom ezt, hiszen a pálinkaverseny mellett – jelentkezési határidő: március 13 - hagyományosan megtartjuk XI. Böllérnapot, A IV. Főzzük körbe a várat főzőversenyt.

Így aztán három nap alatt öt gasztronómiai verseny legjobbjaival találkozhatnak a résztvevők. S nem csak velük! Mert negyedszer hirdetjük meg a Magyar Pálinka Szépe Versenyt, amelyre hagyományosan sok szép leányt várunk.

Tehát egy valamit biztosan előre garantálhatok: Finomak és szépek leszünk! – nyilatkozta Lovász Sándor főszervező.

A versenyfelhívások a www.palinkafesztival.hu honlapon olvashatóak.

Hírforrás: OBJEKTÍV Hírügynökség 2011. február 7.

Gyürky László


Kapcsolat

Kontur Bt. / Pálinka divízió
Székhely:   1164 Bp. Simongát u. 43.Telephely - felszámolás alatt: 1164 Bp. Vidámvásár u. 143.
Szabó Ferenc Ignác / ügyvezető
(Magyar László / alapító tulajdonos
Email: info@palinkafozes.com
Impresszum