Böllérnap, káposztafőzés és 3+2

2011. 02. 26., szombat

 

Szeged - Négy napig tart a vigadalom a II. disznótoros pálinkafesztiválon a szegedi Széchenyi téren. A csütörtökön kezdődő rendezvényen mindenki megtalálhatja a neki tetsző programot.

Színes programkavalkáddal várja vendégeit a jövő hét csütörtöktől vasárnapig tartó második disznótoros pálinkafesztivál a szegedi Széchenyi téren. A tavalyinál egy nappal hosszabb rendezvényen nyolcvan árus – így pálinkás,  pecsenyesütő és mangalicás – kínálja majd portékáját, ami kiváló alkalom arra is, hogy a kilátogatók megvásárolják a húsvétra való sonkát és italt.

A nyitónapot a pálinkának szentelik: a vendégek a legkülönfélébb ízű italokat kóstolhatják meg, majd szavazhatnak a legfinomabbra. A vélhetően igen derűs nap bajor-tiroli zenével zárul; a pecsenyesütőknél csütörtökön mindenféle disznóságot fél áron lehet majd megvásárolni. Pénteken a disznóhúsé lesz a főszerep, az est sztárvendége pedig a 3+2 zenekar. 

 Veréb Simon A fesztiválon tavaly is jobbnál jobb ételek készültek.  Archív fotó: Veréb Simon

A programsorozat fénypontja a szombat kora reggel kezdődő böllérverseny lesz – 17 csapat méri össze tudását. Amíg a csapatok a sertéseket dolgozzák fel, citerások és népdalosok szórakoztatják a nézelődőket. A versenyen egy világbajnok sportoló vezeti a meglepetés celebcsapatot. A tagok kilétét a verseny napjáig a szervezők nem fedhetik fel. Az utolsó nap a családok számára nyújt kiváló szórakozást: káposztafőző versenyen csillogtathatják meg főzőtudományukat. Erre a programra még lehet jelentkezni a www.tiszaexpo.hu oldalon. A versenyzőknek csak káposztát kell magukkal vinniük, a húst a szervezők biztosítják. 

A 4 napos rendezvény házigazdája tavalyhoz hasonlóan Sági Szilárd gasztrokibic lesz, aki vicces performance-ai mellett a kilátogatók kérdéseire is válaszol. forrás: www.delmagyar.hu


Kapcsolat

Kontur Bt. / Pálinka divízió
Székhely:   1164 Bp. Simongát u. 43.Telephely - felszámolás alatt: 1164 Bp. Vidámvásár u. 143.
Szabó Ferenc Ignác / ügyvezető
(Magyar László / alapító tulajdonos
Email: info@palinkafozes.com
Impresszum