Szegedi politikusok is részt vettek a böllércsapatok versenyén

2011. 03. 06., vasárnap

Többek között Botka László polgármester, Kozma József MSZP-s képviselő és Gyimesi László fideszes tanácsnok is tevékenyen részt vett a böllércsapatok versenyén, amelyre a II. Disznótoros Pálinkafesztivál keretein belül került sor szombaton.

 

Március 3-án immár második alkalommal nyitotta meg kapuit a Széchenyi téren a Disznótoros Pálinkafesztivál. A gasztronómiai eseményen mintegy 80 árus kínálja a legkülönbözőbb ételeket és italokat egészen vasárnapig, amelyek mindegyike a sertéshez és a gyümölcsös hungarikumhoz köthető. A "disznóságokhoz" természetesen a jó pálinka is dukál, melyből egyáltalán nincs hiány a négy napos rendezvényen. 

A pálinkák széles skálája mellett, rengeteg féle és fajta kolbászt, hurkát, oldalast,  disznósajtot és sonkát kínálnak az árusok a csípős hidegben. A bámészkodók, hogy meg ne fázzanak, több tucat különböző, többek között barack, szilva, körte, áfonya vagy akár sárgadinnye ízű "védőitalt" vehetnek magukhoz. 

A fesztivál első napján torkoskodásra invitálták a pecsenyesütők a szegedieket, hiszen féláron kínálták portékájukat. Pénteken, a disznóságok napján a 3+2 zenekar adott koncertet, majd szombaton következett a programsorozat leglátványosabb eleme, amikor is böllércsapatok mérték össze tudásukat.    A Szeged Megyei Jogú Város Önkormányzatának csapatát Dr. Botka László polgármester, valamint Kozma József MSZP-s önkormányzati képviselő erősítette. A kolbásznak valót a két szocialista politikus együtt keverte, gyúrta össze. Kozma József még a kolbásztöltés fortélyaival is megismerkedett. Természetesen azonban nem csak az MSZP-s politikusok készítették a kolbásznak valót, hiszen a másik táborban Dr. Gyimesi László tanácsnok is kivette a részét a munkából. A fideszes faházzal szemben pedig a Jobbik kapott helyet, ahol szintén nagy volt a sürgés-forgás. A helyi rádió standján pedig egy 88 kilogrammos mega disznósajtot osztottak szét a jelenlévők legnagyobb örömére. A hatalmas ínyencség, amely a kisgömböc nevet kapta, akár még Guinness rekord is lehet. A fesztivál sztárvendége, a Vacsoracsata című sütős-főzős műsorból jól ismert Sági Szilárd gasztrokibic. 

Aki szeretné az igazi, hamisítatlan "házi" kolbászt vagy hurkát megkóstolni, annak vasárnap még lehetősége van rá, a rendezvény zárónapján.    forrás: www.webradio.hu

Témakörök:

Kapcsolat

Kontur Bt. / Pálinka divízió
Székhely:   1164 Bp. Simongát u. 43.Telephely - felszámolás alatt: 1164 Bp. Vidámvásár u. 143.
Szabó Ferenc Ignác / ügyvezető
(Magyar László / alapító tulajdonos
Email: info@palinkafozes.com
Impresszum