Díjesővel indult az év az Agárdi Pálinkafőzdében

2011. 03. 22., kedd

 

A manufaktúra csaknem tíz éve a csúcson

Kiemelkedő eredményekkel indult a tavasz az Agárdi Pálinkafőzdében: a manufaktúra a március 15-i ünnepségek keretében lebonyolított díjátadások során a Vidékfejlesztési Minisztérium Magyar Agrárgazdasági Minőség Díját (MAMD) vehette át, az ausztriai nemzetközi versenyen, a Destillatán a Magyar Nemzetgyőztes, a hazai HunDeszten pedig az Év Pálinkafőzdéje címet nyerte el.  

Az évente legfeljebb öt hazai vállalkozásnak odaítélhető MAMD kitüntetés azon hazai agrárgazdasági szervezetek országos szintű elismerése és díjazása, amelyek tevékenységük során bizonyíthatóan elkötelezettek a minőség ügye iránt és kiemelt fontosságot tulajdonítanak a minőségi munkavégzésnek, az egyenletesen jó minőségű termékek előállításának illetve szolgáltatás nyújtásának.

A Destillata 2009 versenyen elért páratlan sikere után a főzde idén ismét nevezett pálinkáival Közép-Európa legelismertebb párlatversenyére, a 

Destillata 2011-re. A gyümölcspárlatok világbajnokságának tartott versenyen az Agárdi pálinkák Magyar Nemzet győztes elismerést érdemeltek a rangos nemzetközi zsűritől, ahol Magyarországról 24 versenyző közel 200 tétele küzdött az érmekért.

Az Agárdi Pálinkafőzde az egyes eredmények összesítéseképpen az Év Pálinkafőzdéje díjat 

nyerte el a  VI. HunDeszt Nemzeti Pálinka- és Nemzetközi Párlatversenyen, amelyet a Magyar Szeszipari Szövetség és Terméktanács rendez a Vidékfejlesztési Minisztérium támogatásával.

A jövőre alapításának 10 éves évfordulóját ünneplő főzde a kezdetektől fogva aktív szereplőjeagardi a hazai és nemzetközi szakmai versenyeknek és ezekről a megmérettetésekről rendre kitűnő eredményekkel tért haza. Nincs ma a pálinkapiacon még egy társaság, aki ilyen hosszú időn keresztül folyamatosan az élen tudott maradni, ez csak folyamatos innovációval és a minőség iránti kompromisszum-mentes tevékenységgel érhető el.

„A szakmai visszajelzések nagyon fontosak, a díjak, elismerések motiválnak, ugyanakkor köteleznek is bennünket. Bízunk benne, hogy elismeréseink fogyasztóinkat is erősítik abban a hitben, hogy kiváló termék mellett teszik le voksukat, amikor az Agárdi Pálinkát választják. A díjakVértes Tibormindannyiunk számára új inspirációt jelentenek az Agárdi Pálinkafőzdében, azonban ezek az eredmények nemcsak a mi kitartó munkánkat ismerik el, hanem a magyar gyümölcstermesztőkét és forgalmazó partnereinkét is, akiknek ezúton szeretnénk köszönetet mondani.

Alapításunk óta azt valljuk, hogy a pálinka minősége a gyümölcsösben dől el, az egyedülálló ökológiai körülmények között termett zamatos magyar gyümölcs ízét a jó pálinkafőző meg tudja őrizni a pálinkájában, de nagyon el tudja rontani, ha nem elég felkészült a feladatra” – mondta Vértes Tibor az Agárdi Pálinkafőzde főzőmestere, ügyvezető igazgatója.

 

forrás: www.elelmiszer.hu

Témakörök:

Kapcsolat

Kontur Bt. / Pálinka divízió
Székhely:   1164 Bp. Simongát u. 43.Telephely - felszámolás alatt: 1164 Bp. Vidámvásár u. 143.
Szabó Ferenc Ignác / ügyvezető
(Magyar László / alapító tulajdonos
Email: info@palinkafozes.com
Impresszum