Cigánymeggy fesztivál Agárdon - marhaságokkal

2011. 06. 27., hétfő

 

Főzőverseny magyar tarkából, séf két csillaggal és pálinka, Badár meg a Drumsters.

Az Agárdi Pálinkafőzde területén július 2-án rendezik meg az V. Cigánymeggy Fesztivált.A gyermekes családokat, baráti társaságokat, fiatalokat és idősebbeket egész napos kézműves és játszóházi foglalkozások várják a 300 négyzetméteren elhelyezkedő több, mint 50 játékos és ügyességi elemet felvonultató népi játszótéren. Ahol lesz csirkepofozó, óriás malom, csúszó-korong, hordólovagló, lépegető papucsok, százlábú, és még sok minden más. Többek között arcfestés, póni lovaglás és ugráló vár.

Már hagyomány a meghívásos főzőverseny, ezúttal 20 - jobbára neves hazai éttermek konyhaművészeiből álló - csapat küzd meg egymással. Az is hagyomány, hogy az alapanyagot jó előre meghatározzák a rendezők, ezúttal a magyartarka marhahúsból kell elkészítni az ételeket. S hogy a nívót ne csak a versenyzők képviseljék, a főzőverseny szakmai fővédnüke, és egyben a zsűri elnöke a két Michelin csillagos séf, Andreas Meyer lesz. A ítészcsapat többi tagja is neves szakember: Mautner Zsófia, Csapody Balázs, Litauszki Zsolt, Herczeg Zoltán, Rudits Károly és Harmath Csaba. De hogy a zsűri munkája sem csak abból álljon, hogy a versenyzők által készített ételeket bírálják, ezért a ők is tartanak főzőbemutatót, az általuk készített ételeket természetesen a szokásokhoz híven a fesztivál látogatói fogyaszthatják el.

Mindeközben a pálinkafőzde parkjában a kézműves kirakodó vásáron például ékszerész, bőrmíves, bioszappan-készítő, fazekas munkáit csodálhatják, és vásárolhatják meg a látogatók. A színpadon folyamatosan kulturális programok várják az érdeklődőket. Tizenhat órától jazz koncertek (Vizer-Kiss Jazz Quartet, Frankie Lato, Django Free) lesznek, majd fellép Badár Sándor a Bamako show-al, azt követően az Unique együttes és az LGT emlékzenekar szórakoztatja a közönséget.

El ne feledjük: és lesz sok-sok Agárdi cigánymeggypálinka. A belépés ingyenes!

Szerző: Gyöngyössy Boglárka

Fotó: Juhász Attila, Bádonyi J. Csaba

Forrás: www.4cent.hu


Kapcsolat

Kontur Bt. / Pálinka divízió
Székhely:   1164 Bp. Simongát u. 43.Telephely - felszámolás alatt: 1164 Bp. Vidámvásár u. 143.
Szabó Ferenc Ignác / ügyvezető
(Magyar László / alapító tulajdonos
Email: info@palinkafozes.com
Impresszum