Még a Zuboly is a Zsindelyes Fesztiválon lesz!

2011. 07. 27., szerda

 

Természetesen, ahogy már eddig is megszokhatta a nagyközönség, szeptember első szombatján ismét a Zsindelyesé a főszerep.

 

Szeptember 3 - án most már ötödik alkalommal várja a Zsindelyes Fesztivál a pálinkára szomjazókat egy utolsó nyári banzájra, Szabolcs - Szatmár - Bereg megyében, Érpatak Zsindelyes tanyán (újfehértói vasútállomás után).

A népi vonalat most is több illusztris vendég fogja képviselni. Visszajáró előadóink, a Zsindelyes névvel majdnem hogy összeforrt Érpataki Asszonykórus hölgyei nyitják reggel a kapukat, hangjuk bezengi a vidéket, jelezve, ismét elkezdődött a Zsindelyes Fesztivál, majd a többszörös nívódíjas Bürkös Zenekar lép a színpadra.

Emellett több néptáncegyüttes is érkezik a rendezvényre más-más helységekről: az újfehértói és a nyíregyházi táncházak a szomszédból képviseltetik magukat, illetve Nagykálló méltán híres büszkesége, a Kállai Kettős Néptáncegyüttes, de a nagyidai (Szlovákia) Ilosvai Selymes Péter Néptáncegyüttes is jelen lesz.

A délelőtt kilátogatók a népi ritmusok mellett népi ételek készítését is elsajátíthatják, hiszen a Hagyománytisztelő Főzőverseny már reggel nyolckor elindul: 30 baráti és önkormányzati csapat vonul ki, rájuk jellemző díszítéssel, ételekkel, a vállalkozó szelleműek különböző hagyományos jelmezekben.

 

Itt nagy múltú, tájjellegű ételek készülnek majd a tűz felett, ki - ki bográcsban, kondérban, kemencében... de aki bátor, meg is újíthatja, vagy kitalálhat teljesen újételeket is, pálinka hozzáadásával pedig külön díjban is részesülhet. A szervezők célja, hogy nyitottá tegye az embereket az új, pálinkával fűszerezett gasztronómiai íz világ felé.

Példamutatásként a Zsindelyes Pálinkafőzde pedig egy új garnitúrával jelenik meg, amelynek debütálása a fesztiválon lesz: újfehértói fürtös meggy alapú ételeket, édességeket, tortákat, csokoládékat, lekvárokat, szörpöket, illetve SIÓ-Zsindelyes shottokat, pálinkás kávékülönlegességeket kóstolhatnak a látogatók a Zsindelyes Bisztróban, elsőként, még az országos forgalomba kerülés előtt.

Délutántól két színpadon, több népi hangzású élőkoncert is várja az érdeklődőket: Zuboly, Maszkura és Tücsökraj, vagy a Zsindely Népi Együttes. Külön érdekessége még a fesztiválnak, hogy az ország egyik legnagyobb képző - és népművészetivására áll össze, több mint 40 mesterség mutatkozik be egyszerre termékeivel,interaktív bemutatójával a rendezvényen.

Így megtanulhatnak a látogatók kosarat fonni, kalapot varrni, mézeskalácsot készíteni, gyöngyöt fűzni, kenyeret sütni, csipkét verni, de a gyerekek is hagyományos játékokat készítve egész napos foglalkozáson vehetnek részt.

"A program 2011 - ben is nagyon színes! Célunk a szervezésnél a hagyomány, a kultúra színvonalas bemutatása, amelyhez kísérőként mit is ajánlhatnának mást, mint egy ínycsiklandó Zsindelyes Pálinkát!" - tette hozzá Papp József, a Zsindelyes Pálinkafőzde ügyvezető-tulajdonosa, a rendezvény egyik szervezője.

Forrás: www.bulvaros.hu


Kapcsolat

Kontur Bt. / Pálinka divízió
Székhely:   1164 Bp. Simongát u. 43.Telephely - felszámolás alatt: 1164 Bp. Vidámvásár u. 143.
Szabó Ferenc Ignác / ügyvezető
(Magyar László / alapító tulajdonos
Email: info@palinkafozes.com
Impresszum