Szása, az orosz séf lesz a Pálinkafesztivál házigazdája

2011. 10. 04., kedd

Szása a legismertebb nemzeti ételeket és vodkákat kínálja október 6-9. között.  Mint azt már korábban közöltük, idén Oroszország vendégeskedik a Budavári Pálinka- és Kolbászfesztiválon. 

A legnépszerűbb orosz ételek közül válogathatnak a vendégek a Budavári Pálinka - és Kolbászfesztiválon. A házigazda, Szása szerint ezek a fogások minden orosz család asztalán terítékre kerülnek a hétköznapok során, s, ha ezeket megkóstolja a magyar közönség, egy kis ízelítőt kap a nemzet gasztronómiájából.

 

„A legegyszerűbb ételeket kínáljuk majd, így pelmenyit, piroskit és csiburékit." - részletezte Szása.

szasa.jpg Szasa, az orosz házigazda 

De nemcsak ínycsiklandozó falatokat, hanem a legfinomabb orosz vodkákat is megízlelhetik a látogatók.

„Az orosz vodkák kóstolásánál elsődleges szempont, hogy a párlat lágy és sima ízű legyen, de ízlés szerint lehet majd válogatni különféle erősségű és lágyságú italok közül. S bár sokan mélyhűtött formában szeretik a vodkát, az ízek 6-8 fokon érezhetők leginkább" - mondta Szása, aki hozzátette, a fogyasztásnak mennyiségi szabályai nincsenek, az oroszok étkezés előtt, közben és után is vodkát isznak, s úgy tartják ez a gyógymód mindenre."

Az orosz ízek mellett a magyar kolbászok és pálinkák bőséges tárhaza várja a látogatókat az október 6-án nyitó gasztronómiai fesztiválon.

Forrás: www.bevezetem.hu

Témakörök:

Kapcsolat

Kontur Bt. / Pálinka divízió
Székhely:   1164 Bp. Simongát u. 43.Telephely - felszámolás alatt: 1164 Bp. Vidámvásár u. 143.
Szabó Ferenc Ignác / ügyvezető
(Magyar László / alapító tulajdonos
Email: info@palinkafozes.com
Impresszum