A fesztiválra beszökött az ősz

2011. 10. 15., szombat

Ez volt az ötödik. Jó volt. Vodkával, Cagliari kávéval, Országkolbásszal, pálinkával. Meleg, simogató napsütés, lenge szellő, nyüzsgés, pálinka és kolbász, Országkolbász. Vodka, hidegfront, eső, szél, 9 fok, Igor. Ősz, derengő napsütés, felhők, tömeg és felhőtlen jókedv, fesztiválhangulat, kisszínpad, nagyszínpad, színpad az Oroszlános udvarban, pálinka és kolbász. Vodka, gyenge eső, ragyogó napsütés. Négy nap.

 

Volt 25 fok napsütéssel és 9 esővel. Az első napon kilátogatott a Budai várba az Orosz Föderáció első miniszterelnök-helyettese, Viktor Alekszejevics Zubkov. Méghozzá egynapos magyarországi látogatásának délutánján. Persze, mert volt vodka az Orosz Udvarban. Hogyne lett volna, amikor Oroszország és a vodka volt a vendége az V. Budavári Pálinka- és Kolbász fesztiválnak. Zubkov pálinkát ivott Márton Jánosnál.

Másnak máshol volt kolbász is, meg sajtok, sonkák, az Oroszlános udvarban 1200 négyzetméteres fedett hely asztalokkal. Itt volt Igor Presnyakov, a gitárvirtuóz, Maszkura és Tücsökraj. Bemutatkozott az Országkolbász és a Cagliari kávé. Hoppá, ez utóbbi naná, hogy: pálinkával. Mert: a Caffé Cagliari és a Rézangyal közös „munkájából” igazi különlegességet is megkóstolhattak a látogatók az Olaszországban népszerű Corretto (espresso és grappa) mintájára. Az espresso kávét Rézangyal, Márton és Lányai, illetve Békési párlatokkal szervírozták a készítők. Kóstoltuk: perfekt. Láttuk a híres orgonaművészt, nem láttuk a Fradi labdarúgócsapatát. (a bajnokságban is észrevehetetlenek, közben a svédek meg… oda az EB.), hallottuk Ganxta Zoliék jazzelőadását, a Kerekes Bandet, a Karaván Famíliát és barátaikat. És ittunk. Sokat. Mértékkel. A több mint húszezer látogató kedvenc pálinkája, így a Fesztivál Pálinkája a barack lett, amely egyben a tavaszi Budapesti Pálinkafesztivál főszereplő gyümölcse lesz.

A fesztivál képekben:

                         

Szöveg: Bádonyi Jutka

Fotó: Székelyhidi Balázs, Glódi Balázs, Bádonyi J. Csaba

Forrás: www.4cent.hu

Témakörök:

Kapcsolat

Kontur Bt. / Pálinka divízió
Székhely:   1164 Bp. Simongát u. 43.Telephely - felszámolás alatt: 1164 Bp. Vidámvásár u. 143.
Szabó Ferenc Ignác / ügyvezető
(Magyar László / alapító tulajdonos
Email: info@palinkafozes.com
Impresszum