Így kell fesztivált főzni pálinkából!

2011. 10. 17., hétfő

Debrecen – Lehetetlen volt tagadni és alibit kreálni, ha valaki a pálinka fesztiválon járt, ugyanis 15 méterről érződött róla a sült oldalas és a lepcsánka szaga. Ezen kívül minden zamatában tökéletes volt a rendezvény.

 

 

Így kell fesztivált főzni pálinkából! 

(Fotók: Ásztai Csaba)

 

Szombat este annyi vendég jött ízlelni, kortyolni, zenét hallgatni, enni, táncolni, nem ritkán vedelni, hogy az ismerősök csak hosszú percek és telefonos nyomkövetés árán találták meg egymást. Az igen takaros létszámnak nem csak a rendezvény szervezői örülhettek: a sokaság úgy belehelte a potom 2 ezer négyzetméteres teret, hogy a pénteki didergést felváltatta a kellemes kabátban ücsörgés. Bizton állíthatjuk: Debrecen egy emberként szereti a pálinkát – álló este a párlatok (szakértelemtől mentes) elemzése vitte a beszélgetéseket: volt, aki az ágyas pannonhalmi barackra, más a sima birsalmára esküdött. A fesztivál egyébként divatot teremtett: láttunk nyakban lógó mázas kerámia csuprot, szőrös vádlivédőt hideg ellen, de hétdecis karcsú üveget farzsebben is, szinte üresen.

Kisujj eltrat! Alapszabály :)

A sült oldalast csak a kabátunk és hajunk kóstolta, késő este valami könnyebbre vágytunk: a lepcsánka sajttal és tejföllel azonban utolérhetetlen kísérőnek bizonyult. Kiss Ádámról sajnos lemaradtunk, de a Mystery Gang jól nyomta, majd az azt követő hegedű-nagybőgő is rendesen megtáncoltatta a népet.

Profi szervezés és drágaság

Összbenyomásunk: kicsit sok 500 forint 3 deci forralt borért, és nagyon sok 400 forint 2 centiliter pálinkáért, viszont a koncert után elpárolgó vendégsereg vitte forró kipárolgását is, így Celsiusból a végére nem maradt elég. Sokan nehezményezték, hogy bent nem lehetett dohányozni, de ezen kívül minden flottul ment. Villámléptű volt a beléptetés, tisztességgel takarították az asztalokat, szedték a szemetet, figyelmezették a bagósokat, elkapták vagy épp összeszedték az ájult részegeket.

Szerejtük az ilyet, mikor műanyag pohárral koccintunk fejünk fölött lógó füstölt kolbászok alatt, miközben összetapossák a lábunkat, de a vétkesről hamar kiderül, egy ismerős, akivel lehet ölelkezni, aztán koccintani, aztán vele és vele és vele is. Közben valakik a fülünkbe ordítják, hogy Csak a cigány egyedül, aki nékem hegedül, csak az tudja egyesegyedül. Mindezt hallva szép számmal jelen lévő afroamerikai barátaink konstatálták: így mulat egy magyar úr. Így több ezer.

- BCSH -

 

Forrás: www.civishir.hu

Témakörök:

Kapcsolat

Kontur Bt. / Pálinka divízió
Székhely:   1164 Bp. Simongát u. 43.Telephely - felszámolás alatt: 1164 Bp. Vidámvásár u. 143.
Szabó Ferenc Ignác / ügyvezető
(Magyar László / alapító tulajdonos
Email: info@palinkafozes.com
Impresszum